Boşnak Büyükelçi Dzanko Açıklaması

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Marmara Belediyeler Birliği’ne (MBB) üye belediye başkanlarına yardımları için teşekkür ziyaretinde bulundu.

Dzanko,“Bosna Hersek, Türkiye olduğu sürece yalnız değil” dedi.

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Marmara Belediyeler Birliği çağrısı üzerine yardımlarını sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek halkı için gönderen birliğe üye olan Eyüp, Beyoğlu, Ümraniye, Büyükçekmece ve Kağıthane Belediye Başkanlarını makamında ziyaret etti.

Bölgeye yapılan yardımlar için belediye başkanlarına teşekkürlerini dile getiren Büyükelçi Damir Dzanko, “Tarih boyunca halkımız başına gelebilecek en büyük doğal felaketle karşı karşıya ve bundan halkımızın üçte biri etkilendi. Birçok yer etkilendiği için hemen organize etmekte çok zordu. Ancak Marmara Belediyeler Birliği’nin organizasyonlarıyla dünyada bir ilk olan model geliştirildi ve birliğe üye olan belediyeler bizim bir belediyemiz ile eşleşti. Bu da çok güzel sonuçlar verdi” dedi.

“Bosna Hersek, Türkiye olduğu sürece yalnız değil” diyen Dzanko, aynı zamanda Türkiye’nin de yalnız olmadığını; hem millet, hem devlet olarak her zaman birbirlerinin yanında olan iki kardeş ülke olduklarını ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN YARDIM KONVOYLARI DEVAM EDECEK
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ikinci bir yardım konvoyu da ramazan ayında yapacaklarını söyledi.

Bosna Hersek’i çok yakın bildikleri bir ülke olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise sosyal yardım marketlerinden 1 TIR yardım gönderdiklerini ilerleyen zamanlarda da birkaç TIR daha bölgeye ulaştıracaklarını söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatih Sanlav da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ardından 7 TIR’la bölgeye ilk konvoy gönderen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA