Başkentte Lys Önlemleri

Yükseköğretim Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) sakin bir ortamda geçmesi için Ankara Valiliği tarafından gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, gençlerin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği LYS'nin, başkentte 14-15 ve 21-22 Haziran'da yapılacağı hatırlatıldı.
Açıklamada, Ankara'da 672 binada, 27 bin 692 yönetici ve sınav sorumlusunun görev yapacağı, 358'i engelli öğrenci olmak üzere toplam 202 bin 999 öğrencinin sınavlara gireceği belirtildi.
-Alınan önlemler
Açıklamada, alınan önlemler şöyle sıralandı:
"Öğrencilerimiz, sınav günlerinde sakin ve güvenli ortamların yaratılması bakımından vatandaşlarımızdan her zaman var olan duyarlılıklarını bir kez daha göstermelerini beklemektedirler.
-Sınavların yapıldığı mahallerin bahçelerine ve çevrelerine sınavların yapıldığı günlerde ve özellikle sınav saatlerinde araç park ettirilmeyecek.
-Belediye başkanlıklarınca sınavların merkezlerine gidecek güzergahlarda toplu taşıma seferleri aksaksızca sürdürülecek.
-İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınav yerlerinin hazırlanması ile sağlık tedbirleri önceden planlanacak.
-Kimliğini sınav heyecanı sebebiyle unutan veya kaybeden öğrencilerin mağduriyetinin önlenmesi bakımından sınav günleri Altındağ, Çankaya, Keçiören, Sincan ve Yenimahalle ilçeleri nüfus müdürlükleri hizmete açık ve hazır tutulacak."
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, sınavların sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için vatandaşların gerekli duyarlılığı göstereceğine inandığını belirterek, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.
Kaynak: AA