Altındağlı Kadınlar İçin Hasat Zamanı

Altındağlı kadınlar yıl boyu devam ettikleri kurslarda aldıkları eğitimlerin meyvesini toplama başladı.

Altındağlı Kadınlar İçin Hasat Zamanı

Altındağ Belediyesi’ne bağlı 24 Kadın Eğitim Kültür Merkezi’ne üye kadınlar tarafından gerçekleştirilen yılsonu sergisi, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Altındağlı kadınların büyük ilgi gösterdiği serginin açılışı coşku içinde gerçekleşti.
Serginin açılışına yabancılar da ilgi gösterdi. Afrika ülkeleri büyükelçilerinin eşleri de Altındağlı kadınların coşkusuna ortak olmak için açılışa katılan isimler arasındaydı. Yabancı konuklar, açılışta sahne alan halk oyunları ve Seymenler gösterisine büyük ilgi gösterdi. Altındağ Belediyesi’nin kadın meclis üyeleriyle birlikte açılış kurdelasını kesen yabancı konuklar, Altındağ Belediyesi’nin kadınlara verdiği desteği takdir ettiklerini belirttiler.

ALTINDAĞ KÜLTÜR VE SANATLA HARMANLANIYOR
150 farklı branşta yaklaşık 500 eserin tanıtıldığı sergi büyük beğeni topladı. Altındağlı kadınların el emeği göz nuru ürünleri ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. Kırk yamadan, telkâriye, takıdan nakışa, ahşap boyamadan hat ve tezhibe, nikah şekeri tasarımından deri işlemeciliğine kadar çok sayıda ürünün yer aldığı “Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri Yılsonu Sergisi”, 14 Haziran tarihine kadar, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Ankaralılarla buluşmaya devam edecek

Kaynak: İHA