Manisa Milletvekilleri Maden Ocağını İnceledi

Soma'da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından AK Parti Manisa milletvekilleri ile Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, facianın yaşandığı ocağın yanındaki İmbat Madencilik'e ait madende incelemelerde bulundu.

Manisa Milletvekilleri Maden Ocağını İnceledi

AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Recai Berber ve Selçuk Özdağ, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı İmbat Madencilik'e ait madende incelemelerde bulundu.

İlk olarak İmbat Madencilik Genel Koordinatörü Gökalp Büyükyıldız'la bir araya gelen heyet, maden hakkında bilgi aldı. Madenin yaklaşık 450 metre derinliğine inen heyet, madende 2 saat boyunca inceleme yaptı, işçilerle görüştü.

İncelemenin ardından açıklama yapan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, taşeron ve yeraltında çalışan işçilere yönelik önemli düzenlemeleri de içeren kanun tasarısının çarşamba günü Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşüleceğini, bundan önce bu madende yaptıkları incelemede çalışanların hangi şartlarda üretim yaptıklarını incelediklerini söyledi.

Berber, "Onun için merak etmeyin, hem işletmelerin hem çalışanlarımızın hem de Türkiye'nin menfaatine olacak bir yasal düzenleme yapılacak" dedi.

Berber, yeraltında çalışmanın kolay olmadığını bundan dolayı bu işçilerin haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.

Soma'daki maden faciası ile ilgili Meclis'te kurulan Araştırma Komisyonu'nda yer alacak Muzaffer Yurttaş da Recai Berber ile birlikte yeraltından aldığı kömürle dışarı çıktı. Yeraltında çalışmanın zor olduğunu, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasının kendilerinin görevi olduğunu belirten Yurttaş, madenlerin kapatılmasının çare olmadığını kaydetti.

Milletvekili Selçuk Özdağ da, kanun tasarısı için gerekli değişikliklerin yapılacağını belirterek, inceledikleri madende insan sağlığı açısından gerekli tedbirlerin alındığını gördüklerini söyledi.

Özdağ, maden işçilerinin de çalışma şartlarını düzenleyecek yasal düzenlemenin kendilerini mutlu edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA