30 Bin Yörük Şenlikte Buluştu

Muğla Yörük Obaları Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği Yılanlı Yaylasındaki Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlemesi yapılan şenlik alanında yapıldı.

30 Bin Yörük Şenlikte Buluştu

Şenliğe, Muğla Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Muğla milletvekili ve Yörük Beyi Ali Boğa, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, Türk Boyları Federasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca, Toroslar Yöresi Türkmenleri Konfederasyonu, Antalya Serik Dünya Türkmenler Birliği Federasyonu, Bursa Ertuğrul Gazi Türkmen Federasyonu, Kırım Tatarları, Azerbaycan Türkmenleri ve 41 ilden Yörük Türkmen Dernekleri katıldı.


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ve yakın ilçelerden belediye otobüslerinin ücretsiz sefer düzenleyerek Muğlalılar şenliğe katıldı.

Sabahın erken saatlerinde alanı dolduran vatandaşlar piknik havasında Yörük Türkmen şenliğini kutlarken, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Yılanlı yaylasında 7’ncisini düzenlediğimiz Yörük Türkmen Şenliğine, Türk dünyasından ve 41 ilimizden katılım var. Yurt dışından Irak’tan, Kırım Tatarları, Azerbaycan’dan misafirlerimiz var. Çok güzel kucaklaşma ve kaynaşma var. Bu şenliği ileriki yıllarda daha kapsamlı olarak yapmak istiyoruz. Şenliğimize Türk Boyları Federasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca, Toroslar Yöresi Türkmenleri Konfederasyonu, Antalya Serik Dünya Türkmenler Birliği Federasyonu, Bursa Ertuğrul Gazi Türkmen Federasyonu, Kırım Tatarları, Azerbaycan Türkmenleri katıldı” dedi.

Muğla Yörük Türkmen Şenliğine katılımın yüksek olması Yörük giyim kuşam malzemeleri satışını da arttırdı. Alana kurulan stantlarda Yörük giysileri, körüklü çizme, 8 köşe şapka ve poşu satışı yapılırken, vatandaşlar şenlik alanına getirdikleri mangal ile keyifli dakikalar yaşadı. Şenliğe katılan Yörük Türkmen dernekleri halk oyunları ekipleri alanda yöre oyunlarını sergilerken, Muğla’nın Milas ilçesi Dibekdere köyü eski muhtarı ve Zurnacı ustası Dursun Girgin tarafından zurna resitali büyük alkış aldı.
Kaynak: İHA