Ulusal Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu

"Ulusal Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu" 13 Mayıs'ta Kayseri'de düzenlenecek.

Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Araştırma Merkezi (ERREM) Müdürü Mustafa Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, psikiyatristlerin katılımıyla 1. Ulusal Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu'nu gerçekleştireceklerini söyledi.

Atak, maneviyat psikolojisinin artık psikolojinin bir gerçeği olduğunu, farklı şekillerde dile getirildiğini ancak bilimsel olarak ele alınmadığını belirtti.

Batı dünyasının maneviyat psikolojisini uzun zaman önce keşfettiğini ve özellikle Budizm ve Hinduizm'in bu yönde etkili olduğunu ifade eden Atak, "Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu'nun yararlı olacağını düşünüyoruz. Özellikle psikiyatri camiasına Sempozyum'dan çıkacak sonuçların büyük katkılar sunacağına inanıyoruz. Sempozyum terapi yaklaşımı şeklinde olacak ve sunulan bildiriler terapistlere maneviyatın psikolojide kullanılması konusunda yeni fikirler kazandıracak" diye konuştu.

Atak, Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu'nda iki oturumda yapılacak Sempozyum'a maneviyat psikolojisinin Türkiye'deki kurucusu kabul edilen Mustafa Merter'in yanı sıra Prof. Dr. Erol Göka, Psikiyatrist Dr. Mustafa Ulusoy gibi alanında uzman ünlü isimlerin katılacağını ve sunulacak bildirilerin kitap haline getirileceğini kaydetti.

Kaynak: AA