Seydişehir'de 'Türk Milletinin Okumuşlarıyla İmtihanı' Konferansı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr Caner Arabacı, Seydişehir'de "Türk Milletinin Okumuşlarıyla İmtihanı" adlı konferans verdi.

Arabacı, kaymakamlık, belediye ve Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi'nin bir düğün salonunda düzenlediği konferansta, Türklerin İslam medeniyeti içinde yer aldıkları için Osmanlı gibi büyük bir cihan devletini kurduklarını söyledi.

Osmanlı ve Türkiye'nin tarihteki yükseliş ve düşüşünün aydınlarının duruşuyla doğrudan ilişkili olduğunu anlatan Arabacı, şunları kaydetti:
"Kafasını yüreğini, kalemini emperyalistlere teslim etmeyen okumuşlarının olduğu dönemlerde, yükselişler oldu. Çünkü aydınlar bir asil duruş ortaya koymuşlar. O duruş, toplumu da yöneticileri de olması gereken yere çekmiş, yöneltmiş. Yönetici zümreler devirlerinin okumuşlarının etkilerinde kalmışlar ister istemez. Mevki, makam peşinde, çıkar elde etmek için kalemini satan aşağılık tiplerin ülke kaderinde etkili olduğu devirler geçirilmiş."
Arabacı, okumuşların işgalcilere boyun eğmediği zamanlarda Türk milletinin yükselişinin devam ettiğini belirterek vatan toprağını milletine emanet eden okumuşları rahmetle andı.

Kaynak: AA