Kartepe'de Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Kartepe Belediyesi’nde örgütlü olan sendikalar arasında geçtiğimiz ay anlaşması sağlanan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Kartepe'de Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Kartepe Belediyesi’nde örgütlü olan Belediye-İş ve Yerel-Sen arasında geçtiğimiz ay anlaşması sağlanan Toplu İş Sözleşmesi(TİS), Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve sendika yetkilileri arasında imzalandı. Kartepe Belediyesi’nde çalışan 130 işçiyi ilgilendiren TİS geçen ay taraflar arasında anlaşma sağlanarak sonuçlanmıştı. Kartepe Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile Kartepe Belediyesi adına yetkili Yerel-Sen Genel Sekreteri Av. Mümtaz Uzun ve Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Osman Şar hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “İnancımızın da insanlığın da gereği emekçinin alnının teri kurumadan hakkının verilmesidir. Biz bunu prensip edindik ve çalışmalarımıza buna göre başladık. Aslolan budur. En büyük dileğimiz hayırlı olmasının yanında Kartepe Belediyesi’nde huzur ve iş barışının olması. Karşılıklı olarak iyi niyet çerçevesinde çalışacağımızı düşünerek hayırlı olsun dileğiyle ilk imzayı atıyorum. Kartepemize, ilimize ve ülkeye hayırlı hizmetlere vesile olsun, yapılan anlaşmanın hayırlı ve bereketli sonuçlar getirmesini diliyorum. İlimizde seçim sonrası ilk toplu sözleşme imzalayan ilçe belediyesi biz olduk. İnşallah bu sözleşme ile çalışanlarımız için düşündüğümüz iyi niyet örnek olacaktır. Mutlu olan, emeğinin karşılığını zamanında aldığına inanan çalışanın verimliliği her zaman üst düzeydedir. Anlaşma sürecinde iyi niyetli ve uzlaşmacı bir tutum sergileyerek sözleşmenin masada sonuçlanmasını sağlayan taraflara teşekkür ediyorum. Bizim mutluluğumuz da buna vesile olmaktır. Belediye yönetimine talip olduğumuzda çıkış noktamız ilçemize hizmet etmek, kalkınmasını sağlamaktı. Bundan sonraki süreçte üzerimize düşen iş barışını koruyarak huzur içinde çalışma ortamı sağlamak” dedi.

30 Mart yerel seçimleri öncesinde görüşmelerine başlanan ve seçimi kazanan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez döneminde masada anlaşmaya varılan TİS ile, işçi maaşlarında birinci yıl için yüzde 11, ikinci ve üçüncü yılında da enflasyon artı 2 puan zam kararı alındı. 30 Mart Yerel seçimleri sonrasında hem Kocaeli genelinde hem de ülkemiz genelinde biten ilk sözleşme olmasının yanı sıra, iş barışının sağlanması ve toplu sözleşme görüşmelerinin masada bitirilmesi anlamında Kartepe Belediyesi ile imzaladıkları TİS’in önemini vurgulayan Belediye-İş Sendikası Eğitim Basın Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, “Bu sözleşmenin bu konuma getirilmesinde katkı sağlayan taraflara teşekkür ederim. Toplu sözleşmelerin öğretici olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman çalışanlar olarak sendikalar olarak kendimizi düşünmemeliyiz, önce hizmet edeceğimiz yere bakmalıyız. Buraya en iyi hizmeti nasıl verebiliriz ona bakmalıyız. Bu anlayışa göre sendika risk alan, gerçekten belediyesine katkı sunan sendikadır benim için. Sendikanın risk alıp özverili davranması ve katkı sunması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte de imzaladığımız sözleşme ile Belediye-İş Sendikamızın Kartepe Belediyesi’ne ve örgütlü olduğu belediyelere ne kadar katkı sunduğunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

İmzalanan sözleşmenin çalışanlara, belediyeye ve bölgeye hayırlı olmasını dileyen Yerel-Sen Genel Sekreteri Av. Mümtaz Uzun, “Kartepe Belediyesi’nde imzaladığımız TİS seçim sonrasında tamamlanmasına rağmen, seçim öncesi biten emsal sözleşmeler ile aynı şekilde sonuçlandı. Bundan dolayı seçim öncesi veya sonrası arasında bir avantaj veya dezavantaj olayı söz konusu olmadı. Hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA