Okul Kantininde Nohutlu Keşkek Pilav Servisi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Celal Toraman Anadolu Lisesi kantininde yapılan nohutlu keşkek ve pilav servisi ilgi gördü.

Okul Kantininde Nohutlu Keşkek Pilav Servisi

406 öğrencinin eğitim gördüğünü okulun kantinin de tost, ekmek içi köfte gibi yiyeceklerin yanı sıra, her gün sulu yemekler çıkarken, arada bir düzenlenen nohutlu keşkek pilav servisi de büyük ilgi gördü. Okul kantinin de bayanların hazırladığı keşkek ve pilav üzerine nohut konularak ikram edilirken, öğrenciler, keşkek pilav gününü iple çektiklerini söyledi.

Nohutlu, keşkek ve pilav servisinden öğrencilerin yanı sıra, öğretmenler de yararlanıyorlar. Öğrencilere sulu yemeklere ilgi gördüğünü anlatan kantinci Serpil Bozbey, “Ben Celal Toraman kantin işletmecisiyim. Haftanın her günü okulumuz kantininde sulu yemek yapıyoruz. Bunun yanı sıra yöresel tatlarımızı tanıtmak amacıyla 15 günde veya ayda bir denk geldiği zaman keşkek pilav yapıyoruz. Sulu yemeğin yanı sıra çocuklarımıza ekmek arası tavuk, köfte gibi fastfoodlarımız var. Ama çocuklarımızın büyük bir çoğunluğu sulu yemeği tercih ederek bizi daha mutlu ediyorlar. Daha iyi besleniyorlar. Keşkek pilavımızı da çok seviyorlar. Tavuklu yapıyoruz keşkek pilavımızı, Severek yiyor çocuklarımız” dedi.

Öğrencilerden Tuğba Öztürk, “Kantinimizde sulu yemekler var. Daha doğrusu her gün yemek çıkıyor. Ama arada sırada keşkek pilav yapılıyor. Buranın geleneksel yemeklerinden olduğu için daha çok seviyoruz. Keşkek gününü özellikle iple çekiyoruz” dedi.

Yiğit Ünlü, “Kantinimizde her gün ev yemekleri çıkıyor. Bunun yanı sıra buranın yemekleri de kantinde çıkıyor. Bunların en güzeli keşkek ve pilav nohut yemeği. Keşkek nohut ve pilav günü olduğunda kantinde yemek yemeği daha çok seviyoruz. Bize daha güzel geliyor” dedi.

Zülal Yücel ise, “Okulumuzda bu gün bize keşkek yaptılar. Zaten sıklıkla yiyoruz. Çok da beğeniyoruz. Çok da titiz olduğunu düşünüyoruz. Zaten kantincimizi yıllardır tanıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA