Öğrencilerden Başkan Tutal’a Ziyaret

Konya’nın Seydişehir ilçesinde ilkokul öğrencileri Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaret etti.

Öğrencilerden Başkan Tutal’a Ziyaret

Seydişehir Alüminyum İlkokulu 4. sınıf öğrencileri öğretmenleri Filiz Tatlıcı ile birlikte Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ı makamında ziyaret etti. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Tutal, öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Alüminyum İlkokulu öğretmeni Filiz Tatlıcı, "Eğitimci kökenli biri olarak Belediye Başkanı olmanız bizi gururlandırdı. Sayın Başkanımız sizi tebrik ediyor ve yeni görevinizde başarılar diliyoruz" diyerek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Tutal ise, "Çalışma alanlarımızdan biri de eğitim olacak. Eğitimci kökenli olmamız nedeniyle eğitim yuvalarına desteğimiz çok olacak. Okullardaki spor yapan öğrencilerimize ve tüm amatör kulüplerimize destek oluyoruz. Eğitim, kültürel ve sportif etkinliklere önem veriyoruz. Halkımız bu görevi bize emanet etti. Hemşehrilerimizin verdiği emanete sahip çıkarak, görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya başladık" dedi.

Şehrimizin yaşam standartlarını daha yüksek seviyelere çıkarmak ve kalıcı hizmetler yapabilmek için Belediye Başkanı olduğunu ifade eden Mehmet Tutal, öğrencilerin öğretmenlik ve belediye başkanlığından hangisini beğendiniz sorusuna, "Belediye başkanlığı halkımıza hizmet edebilmek için fırsatlar sağlamaktadır. Bunun yanında sorumluluğu olan bir iş. Eğitimcilik ve idareciliği zevk alarak yaptım. Önemli olan hangi makam ve mevkide olduğunuz değil, bulunduğunuz makamın gerektirdiği işleri en iyi şekilde yapmaktır" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra belediye birimlerini gezerek birim müdürleri ve belediye personelinden belediyenin iş ve işleyişiyle ilgili bilgi aldı.
Kaynak: İHA