Nazilli'de Tkdk Bilgilendirme Seminerleri Devam Ediyor

Nazilli Ticaret Odası, çevre ilçelerdeki üyelerini bilgilendirmek için çevre ilçe Kaymakamlıkları ve Belediyeleri ile ortaklaşa düzenledikleri Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) bilgilendirme seminerleri devam ediyor.

Nazilli'de Tkdk Bilgilendirme Seminerleri Devam Ediyor

Nüfusu 20 bin ve altındaki bölgelere yapılacak yatırımlar için hibe desteği sağlayan önemli bir kurum olan TKDK desteklerinin tanıtımı için yoğun çaba sarf eden Nazilli Ticaret Odası, bu sayede hem yatırım alanlarını genişletmeyi hem de Nazilli ve çevresindeki ilçelerdeki üye sayısını artırmayı hedefliyor.

TKDK hibe desteklerinin tanıtımı için oda olarak önemli bir görev üstlendiklerini ifade eden Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; “Sadece besi çiftliklerine destek verdiği zannedilen TKDK’nın aslında halı sahalardan golf sahalarına, kafeteryalardan pastane, fırın gibi işletmelere, el işçiliklerinden butik otellere kadar çok çeşitli yatırım alanlarına destekleri bulunmaktadır. Yatırım sınırı 15 Bin Avrodan başlayıp 1,5 Milyon Avroya kadar çıkabilen çok geniş bir yelpazede seyredebilmektedir. Yeni yatırımlara destek sağladıkları gibi mevcut işletmelere de makine-ekipman alımları için destek verebilmektedirler. Ayrıca Dallıca, Arslanlı, İsabeyli gibi eskiden belde ya da köy olan ve sonradan Nazilli Merkez’e bağlı olan bölgeler de TKDK Aydın İl Koordinatörlüğümüzün çabaları ile yatırım yapılabilir bölgeler olarak belirlenmiştir. Ayrıca bu kurumun verdiği desteklerin finansmanının yüzde 75’inin Avrupa Birliği fon kaynakları tarafından karşılandığını düşündüğümüzde aslında bu meselenin milli bir mesele olduğunu da söyleyebiliriz. Bu sebeple Yenipazar ve Karacasu’da yaptığımız seminere katılanlara teşekkürlerimi sunarken bütün halkımızı 13 Mayıs’ta Sultanhisar’da gerçekleştireceğimiz seminerimize davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA