Giresun’da 298 Öğrenci ve Öğretmen Daha Tablet Bilgisayara Kavuştu

Fatih Projesi kapsamında Espiye’de 232 öğrenciye, 66 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.

Giresun’da 298 Öğrenci ve Öğretmen Daha Tablet Bilgisayara Kavuştu

Fatih Projesi kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 126 öğrenciye,33 öğretmene, Yunus Emre Anadolu Lisesi'nde 106 öğrenciye,33 öğretmene olmak üzere toplam 232 öğrenciye ve 66 öğretmene tablet bilgisayar törenle dağıtıldı.

Törene Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Öztürk, Belediye Başkan yardımcıları A.Kemal Akkaya, İbrahim Yanık, AK Parti ilçe Başkanı Murat Altıntaş,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, törende yaptığı konuşmada, tabletlerin gelişen dünyada, öğrencilerin eğitimini çok daha iyi şartlarda almasını sağlayacağını belirterek, proje konusunda emeği geçenleri kutladı.

Kaymakam Bilgin,"Bu proje sayesinde derslerde kullanılan materyaller ile kalıcı öğrenmeler sağlanacaktır. Fatih Projesi kapsamında ders içeriklerinden oluşan Eğitim Bilişim Ağı sisteminin öğretmenler tarafından derslerde etkili kullanılması gerekmektedir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Turgut Öztürk ise Fatih Projesi kapsamında ilçe genelinde 2 okulda 232 öğrenciye,66 öğretmen olmak üzere toplam 298 tablet bilgisayar dağıtıldığını belirtti.

Fatih Projesi kapsamında öğrencilerin daha donanımlı, daha rekabetli, bilime daha açık olacaklarını belirten Öztürk,"Fatih Projesi kapsamında öğrencilerimiz derslerini bu tabletler vasıtasıyla göreceklerdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2 okul da öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı.
Kaynak: İHA