Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden Sezonun Son Prömiyeri

Akdeniz Esintisi ‘Üçlü Bale ’ ile, Ankara Devlet Opera ve Balesi Bale Başkoreograf Serhat Güdül ve bale sanatçıları 15 Mayıs’ta Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden Sezonun Son Prömiyeri

Koreografisi Hans van Manen, müzikleri Astor Piazzolla’ya ait 5 Tango’s,koreografisi Uğur Seyrek’e,müzikleri Maurice Ravel’e ait Bolero ve koreografisi Robert North, müzikleri Simon Rogers ve Paco De Lucia’ya ait olan Entre Dos Aguas adlı eserlerden oluşan eser; Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından görsel bir şölen vaad ediyor.

Ünlü Türk koreograf Uğur Seyrek; Maurice Ravel’in Bolero adlı eserinin dünya prömiyerini 1998 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi için gerçekleştirmiş olup 2014-2015 sanat sezonunda yepyeni bir dansçı kadrosuyla tekrar izleyicinin beğenisine sunuyor.

Ankaralı sanatseverlerin yakından tanıdığı dünyaca ünlü koreograf Robert North ise Entre Dos Aguas adlı eseriyle gerçek bir Akdeniz Ruhu’nu sahneye taşırken, izleyicimiz ilk kez bir Hans Van Manen koreografisiyle tanışma fırsatı bulacak. 5 Tango’s adlı eser güçlü bir dansçı kadrosu tarafından, Astor Piazzolla’nın eşsiz müzikleriyle sahnelenecektir

Kaynak: İHA