‘Türkiye’yi yeniden karıştırma senaryosu var’

Şamil Tayyar, Türkiye'de ikinci bir gezi provokasyonu hazırlığı olduğu konusunda vatandaşları uyardı.

‘Türkiye’yi yeniden karıştırma senaryosu var’
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Erkan Tan'ın sunuculuğunu yaptığı Şamil Tayyar'ın gündeme ilişkin konuları değerlendirdiği'Son Söz' isimli programda Tayyar, Türkiye'yi bu ayın sonunda yeniden karıştırma senaryolarının olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

Şamil Tayyar, karıştırma senaryoları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye'yi yeniden karıştırma senaryosu var”
Türkiye'yi özellikle bu ayın sonundan başlayarak Haziran gibi muhtemelen de Temmuz gibi yeniden karıştırma senaryosu var. Türkiye'nin her yerinde örgütlenme faaliyetlerine başladılar. Şimdi bunun giderek dozunu arttırıp o döneme getirecekler. Yani bu bir hazırlığı işaret ediyor. Bu yabana atılacak bir analiz değil.

“Türkiye'nin her yerinde örgütlenmeye çalışıyorlar”
Gezi olayları Mayıs ayının 25 – 26'sında başladı 31'inde de alevlendi. 19 Haziran'a kadar da etkin bir şekilde devam etti. 19 Haziran'dan sonra da Türkiye'nin değişik illerine yayılarak devam etti ve sonradan söndü. Şimdi bu ayın sonundan başlayarak Türkiye'yi yeniden karıştırma projesi var. Bu projeyi hayata geçirmek için liselerden başlayarak Türkiye'nin her yerinde örgütlenmeye çalışıyorlar.

“İkinci gezi provokasyonu”
Bu örgütlenmenin ana merkezinde Alevi yurttaşlarımız var ve başarabilirlerse Kürtleri çekmeye çalışacaklar. Böyle ikinci bir gezi provokasyonuna dair çok ciddi istihbarat bilgileri var. Ben buradan devleti de uyarmak istiyorum. Özellikle MİT'i, Emniyet Teşkilatı'nı, jandarmayı ve herkesi uyarmak istiyorum. Gezi olaylarından önce de uyardık. 17 Aralık Operasyonu'ndan önce de uyardık. Maalesef devletin bu asimetrik tehditlere karşı operasyon geliştirme yeteneği çok sınırlı. Yani refleksi zayıf. Bizim bunu güçlendirmemiz gerekiyor maalesef gezi olayları başlamadan…