Tarihi Roma Hamamı İçin, 28 İşyeri İstimlak Edildi

Vali Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya ilçesindeki tarihi Roma Hamamı'nın gün yüzüne çıkarılma çalışmaları kapsamında, 28 iş yerinin istimlak edildiğini söyledi.

Vali Yazıcı, Sarıkaya Kaymakam Yaşar Dönmez'i ziyaret ederek ilçedeki 28 iş yerinin istimlak çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Kaymakamlık ziyareti sonrası, Tarihi Roma Hamamı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yazıcı, hamam ve kalıntılarının Sarıkaya ve ülke turizmi için önemli bir değer olduğunu söyledi.

Tarihi Roma Hamamı ve kalıntılarının Sarıkaya ve ülke turizmi için önemli bir değer olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:
"Bu tarihi eserimiz içerisinden su çıkan ve hiç kesilmeden akmaya devam eden ülkemizdeki iki tarihi yapıdan bir tanesi. Bu tarihi zenginliğimizi gün yüzüne çıkarmak için çalışmalara başladık.Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın desteğiyle 2.5 milyon liralık bir istimlak çalışması gerçekleştirdik. Toplamda 28 iş yerini istimlak ettik ve bu alandan kaldırdık. Tarihi eserimiz de ortaya çıktı. Biz burada tarihin gün yüzüne çıkması, ülke turizmine kazandırılması, Sarıkaya'ya hizmete döndürülmesi noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu uzun soluklu bir süreç. İnşallah bunun sonunu da hayırlı bir şekilde getireceğiz. İçerisinde sıcak su akan bir tarihi hamamın ortaya çıkması Sarıkaya'yı ve ülke turizmine ciddi katkıları olacaktır."
Yazıcı, daha sonra Belediye Başkanı Ömer Açıkel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Kaynak: AA