Kto Karatay Üniversitesi’nde 'Kariyer Zirvesi 2” Sona Erdi

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu’nun düzenlediği “Kariyer Zirvesi 2” Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve iş adamı Ali Şar’ın katılımıyla sona erdi.

Kto Karatay Üniversitesi’nde 'Kariyer Zirvesi 2” Sona Erdi

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer Zirvesi” ikinci günün son bölümde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile TLS Lojistik A.Ş. Özel Projeler Lojistik Müdürü Ali Şar’ı ağırladı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Bir insanın başarılı bir hayat sürdürebilmesi için dört temel ihtiyacın olduğunu söyleyen Erdem, “Zihin, beden, ruh ve kalp. Zihin büyüme gelişme ve öğrenme için ömür boyunca, ruhumuz söylediklerimizin sonunda bir iz bırakmak adına, beklentilerimiz kalbimiz yaşamla dolu ve sevmeyi sevilmeyi istiyor. Bedenimiz sağlıklı bir şekilde ise bu dörtlü başarıya götürüyor. Kariyerimiz, geleceğimiz ve dengeler bu şekilde oluşuyor. Çalışma ve disiplinli olmak gerekiyor. Durmadan ben okulumu bitireceğim diye uğraştığınızda aslında bittiğinde çokta sağlıklı bir yapıda olmayabiliyoruz. Ama eğitimimiz sürerken yabancı dil ikinci dil olarak ihtiyaçsa bunu geliştirebiliyorsak, çokça kitap okuyorsak, sosyal çevrelerle ilişkilerimiz iyiyse, çevremizi görüyorsak, ne mutlu Mevlana şehrindeyiz, onun öğretilerini, yaşantısını yaşayabiliyorsak okul da bittiğinde siz çok daha iş çıkarabilirsiniz” dedi.

Çalışmanın hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini ifade eden Erdem, “Ufak tefek dalgalanmalar gitgeller yaşanabilir ama bir söz vardır; ‘Hedefi olmayan gemiyi hiçbir rüzgar götürmez’. Hedefiniz olacak ve bu hedefin de çalışarak içini dolduracağız” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Erdem, sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kariyer Zirvesi’nin bir diğer konuğu olan iş adamı Ali Şar ise, lojistik sektörü hakkındaki bilgi ve birikimlerini öğrencilere aktardı. Lojistik sektörünün ilginç bir sektör olduğunu ifade eden Ali Şar, “Yeri geldiğinde sürücüyle de muhatap olabiliyorsun, kravatını takıp şirketlerin genel müdürleri ile de muhatap olabiliyorsun. Yani o aradaki çizgide gelip gidiyorsunuz. Yeri geldiğinde bir sürücüden, yeri geldiğinde bir genel müdürden çok şey öğrenebiliyorsunuz. Eğer ki monoton hayatı sevmiyorsanız, günlük hızlı hayatı, her sabah kalktığınızda problemlerle uğraşmak istiyorsanız ve akşam o problemleri çözüp rahatlıkla uyuyabiliyorsanız ve böyle bir hayat tarzı arıyorsanız lojistik bulunmaz bir sektördür” dedi.

Katılımcıların sunumlarının ardından “Kariyer Zirvesi 2” sona erdi.
Kaynak: İHA