Yüksekokul Kalkındırma Derneği Tanıtıldı

Samsun’un Havza ilçesinde, Havza Meslek Yüksekokulu Eğitim Kültür Kalkındırma ve Geliştirme Derneği’nin tanıtımı için yemek düzenlendi.

Yüksekokul Kalkındırma Derneği Tanıtıldı

Ancere Thermal Otel Balo Salonu’nda verilen tanıtım yemeği, Dernek Başkanı Şerife Döndür Acar'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Acar, derneğin amacının öğrencilere destek olmak ve Havza’ya üniversite kazandırmak olduğuna söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Arif Gönülol ise okulun tarihçesi ve faaliyetleri hakkında konuşma yaparak bilgiler verdi.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar, derneğe destek vermek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Havza’nın kalkınması için odamızın öncelikli hedefleri arasında organize sanayi bölgesi ve Havza 25 Mayıs Üniversitesi bulunmakta. İlçemizin hem sanayi hem de eğitim merkezi olması için her zaman derneğimiz ile ortak hareket edeceğiz. Üniversitemiz için birkaç alternatif yer tespiti yaptık. Havzalılar olarak geleceğimiz için taşın altına elimizi koymamız gerekiyor” dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havza MYO’nun Samsun’un en il merkezinden sonra en fazla öğrenciye sahip olan meslek yüksekokulu olduğuna işaret ederek, “Bu bizim için bir gururdur. Öncelikli hedefimiz Havza’ya Fizik Tedavi Fakültesi kazandırmak. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı ise konuşmasında öğrenci olmanın ve öğrenci okutmanın zorluğundan bahsederek, “Kurulan derneğimizin hedeflerinden biri ilçeden dışarıya okumaya giden ve ya ilçemize okumak için gelen maddi imkanları kısıtlı öğrencilerimize destek olmak. Diğeri ise ilçemize 25 Mayıs Üniversitesi’ni kazandırmak. Bu maçla kurulan derneğimizin yöneticileri ve üyelerine girişimlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Her zaman derneğimiz ile birlikte Havza’nın geleceği için ortak hareket edeceğiz. Üniversiteler bulundukları yerlere büyük katkı sağlarlar. Havza Meslek Yüksekokulumuzun ilçemize katkıları ortadadır. Amacımız bu katkıyı artırmak için ilçemize üniversite kazandırmak” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Havza MYO Halk Oyunları Ekibi tarafından bir gösteri sunuldu.
Kaynak: İHA