Karatay'daki Keykubat Konutları'na Yoğun İlgi

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan toplu konut hamlelerinin 22. etabını oluşturan 864 dairelik Keykubat Konutları'nın ön kayıtlarına yoğun ilgi devam ediyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, belediye olarak son kalan projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Vatandaştan tapu devirleri alınan ve son aşamaya gelinen bir projenin haricinde belediye öncülüğünde başka bir kooperatif kurulmayacağını belirten Hançerli, bundan sonraki çalışmaların özel sektöre devredileceğini söyledi.

Keykubat Mahallesi'nde 106 bin metrekare alanda başlatılan konut projesinin ilçenin ikinci büyük toplu konut hamlesi olduğunu aktaran Hançerli, 36 bloktan oluşan 864 dairelik Keykubat Konakları'nın taban alanı kat sayısının yüzde 25 olduğunu, yüzde 75'lik alanına ise çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve her daire için kapalı otoparkla depoların oluşturulacağını dile getirdi.
Karatay'ı modern ve çağdaş şehircilik anlayışının hakim olduğu bir ilçe haline getirme çabasında olduklarını aktaran Hançerli, özellikle kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmaların hızla ilerlediğini vurguladı.
Hançerli, niyetlerinin herkesin Karatay'dan ev sahibi olması ve bununla da ilgili olarak işi ticarete dökmeden, gerçek ihtiyaç sahiplerinin üye olmalarını umut ettiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA