Havza'da Tanıtım Yemeği

Havza ilçesinde bir süre önce üniversite öğrencilerine destek olmak ve Havza'da üniversite kurulması amacı ile faaliyete geçen Havza Meslek Yüksekokulu Eğitim Kültür Kalkındırma ve Geliştirme Derneği tarafından tanıtım yemeği düzenlendi.

Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, yemekte yaptığı konuşmada, öğrenci olmanın ve öğrenci okutmanın zor olduğuna işaret etti.
"Derneğimizin hedeflerinden biri ilçeden dışarıya okumaya giden veya ilçemize okumak için gelen maddi imkanları kısıtlı öğrencilerimize destek olmak" diyen Kalaycı, şöyle devam etti:
"Diğeri ise ilçemize 25 Mayıs Üniversitesini kazandırmak. Bu maçla kurulan derneğimizin yöneticileri ve üyelerine girişimlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Her zaman derneğimiz ile birlikte Havza'nın geleceği için ortak hareket edeceğiz. Üniversiteler bulundukları yerlere büyük katkı sağlarlar. Havza Meslek Yüksekokulumuzun ilçemize katkıları ortadadır. Amacımız bu katkıyı artırmak için ilçemize üniversite kazandırmak."
Dernek başkanı Şerife Döndür Acar, amaçlarının öğrencilere destek olmak ve Havza'ya üniversite kazandırmak olduğunu söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Arif Gönülol ise okulun tarihçesi ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar, derneğin kuruluş amaçları ile Havza TSO'nun hedeflerinin örtüşmesinden ötürü derneğe destek vermek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza MYO'nun Samsun'un il merkezinden sonra en fazla öğrenciye sahip olan meslek yüksekokulu olduğunu söyledi.

Bunun kendileri için gurur olduğunu ifade eden İkiz, "Öncelikli hedefimiz Havza'ya Fizik Tedavi Fakültesi kazandırmak. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Yeri bulduktan sonra Havzalılara büyük iş düşüyor. Çevremizde örnekleri var. İş adamlarımızın bu işe desteği önemli. Havza'da bu işe destek olacak iş adamlarımızın olduğuna inanıyor ve onlara güveniyorum. Fakülte hedefimizden sonra hedefimiz derneğimizin de hedefi olan 25 Mayıs Üniversitesi" dedi.

Konuşmaların ardından Havza MYO Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu.
Yemeğe, Havza Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Tol, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA