Tutso'nun Dev Projesi Hayata Geçiyor

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Şubat ayında hazırlanarak Zafer Kalkınma Ajansı’na sunulan Enerji Güneştir Projesi, Ajans’ın 30.04.2014 tarih ve 2014-04 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısında kabul edilerek desteklenmeye hak kazandı.

Tutso'nun Dev Projesi Hayata Geçiyor

Proje dâhilinde Oda hizmet binasının enerji ihtiyacı güneşten elde edilecek, bu sayede hem yüksek teknoloji kullanılacak hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Toplam 313.068,00 TL maliyeti olan projenin yüzde 50'si Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecektir. Konuyla ilgili açıklama yapan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Enerji Güneştir Projesi'nin desteklenmeye hak kazanmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Aydın, enerji verimliliği ve alternatif enerji kaynakları konusunda bölgede farkındalık oluşturacak bir projeyi hayata geçirmek için önümüzdeki haftalarda ajansla destek sözleşmesi imzalanacağını söyledi.

Faruk Aydın, Odanın projesi ile beraber aynı dönemde başlayan Rekabetçi Kobi Mali Destek Programında Oda üyesi 2 firma asil, 1 firma yedek listede projelerini ajansa kabul ettirdiklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Asil listede yer alan Ege Redüktör Makina San. ve Tic. Ltd. Şti. ile Yakamoz Sirke Fermantasyon Ürünleri Gıda Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti. ve yedek listede yer alan Azim-Tav Makine Hayvancılık Gıda İnşaat Nakliye San. ve Tic. Ltd. şirketlerini tebrik ediyorum. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemizde oluşan proje kültürünün daha yaygın hale gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bölgemizin kalkınmasında en önemli aktörlerden biri olan Zafer Kalkınma Ajansı ve yetkililerine teşekkür ederim."
Kaynak: İHA