Sınav Stresini Çanakkale ve Bursa Gezisiyle Attılar

Halkapınar'da 8. ve 12. sınıf öğrencileri yıl boyunca hazırlandıkları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) stresini, 3 günlük Çanakkale ve Bursa gezisi ile attı.

İlçe Jandarma Komutanlığınca, jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yılı kutlamaları çerçevesinde organize edilen gezi, Halkapınar Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Amirliği'nin iş birliği ile düzenlendi.

Öğrencilere, Çanakale'de Kilitbahir, Seyit Onbaşı anıtı, 57. Piyade Alayı Şehitliği gibi birçok tarihi olayın yaşandığı alanlar gezdirildi.
Gezinin Bursa bölümünde ise Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman bey ve oğlu Orhan beyin türbeleri, Ulucami, Osmanlı sivil mimarisinin en görkemli köy yerleşimini günümüze ulaştıran Cumalıkızık köyü gibi mekanlar ziyaret edildi.
Kaymakam Mehmet Kocabey, yaptığı açıklamada, ''Yoğun bir şekilde sınavlara hazırlanan öğrencilerimize, bir senenin yorgunluğunu atmaları için Jandarma komutanlığımız ve hayırseverlerin katkılarıyla Çanakkale ruhunu yaşatmak istedik'' dedi.

Tarihte Çanakkale'de yaşananları bu coğrafyadaki herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Kocabey, şunları kaydetti:
''Binlerce korkusuz ve fedakar kahramanların yetiştiği, bu muhteşem neslin hatıralarını, Türk’'ü tarihten silmeye niyetlenen emperyalizm ile hangi şartlarda savaştığımızı, öğrencilerimizin görmesi ve öğrenmesi açısından çok faydalı bir gezi olduğu kanaatindeyim. Ayrıca, Osmanlı'nın kurulduğu şehir Bursa'yı öğrencilerimizin görmeleri, ecdadımızın türbelerini ziyaret etmeleri ve onları daha iyi tanımalarının, geleceğin yöneticisi olacak bu çocuklar için önemli olduğunu düşünüyorum."
Kaynak: AA