Otizmli Çocuklardan Anlamlı Konser

Engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla hem Türkiye’de hem de Ankara’da örnek gösterilen Altındağ Belediyesi, otizmli çocukların da yanında ‘Engelli dostu’ olduğunu bir kez daha ortaya koyan Altındağ Belediyesi, otizmli çocukları türkülerle buluşturdu.

Otizmli Çocuklardan Anlamlı Konser

Otizmli çocuklar, engelleri müzikle aştı. 15 otizmli çocuktan oluşan “Bahar Dalları Gençlik Korosu”, birbirinden güzel türkülerle kulakların pasını sildi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere yaklaşık 250 kişi katıldı.

Otizmli çocuklara, aileleri de büyük destek verdi.

Altındağ Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Güler Eroğlu tarafından 4 yıldır müzik eğitimi alan otizmli çocuklar, söyledikleri türkülerle büyük beğeni topladı. Otizmli çocuklar, söyledikleri türkülerle hem engellere göğüs gerdi hem de özgüven kazandı. Bağlama eşliğinde Türk Halk Müziği’nden esintiler sunan otizmli çocukların yeteneği, bunlarla da sınırlı değil. Otizmli çocuklar, okudukları şiirlerle de izleyicilerden büyük alkış aldı.

OTİZMLİ ÇOCUKLARDAN MESAJ VAR
Daha önce birçok organizasyonda yer alan otizmli çocuklar, müzik sayesinde özgüven kazandıklarını söyledi.

Otizmli çocuklar, bir arada olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, sürekli şarkı söylemek istediklerini, evde de sık sık şarkı söylediklerini dile getirdiler. Konser salonuna, ‘Hayat sevince güzel’ şarkısıyla gelen otizmli çocukların verdiği mesaj da dikkatlerden kaçmadı

Kaynak: İHA