Milas'ta Münazara Yarışması Sıkı Çekişmelere Sahne Oluyor

Milas’ta düzenlenen ve oldukça çekişmeli geçen liseler arası münazara yarışmasında rakibi Gürel Lök Sağlık Meslek Lisesiyle karşılaşan Sabahattin Akyüz Anadolu Öğretmen Lisesi münazarayı 1 puan farkla kazandı.

Milas'ta Münazara Yarışması Sıkı Çekişmelere Sahne Oluyor

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Elektrik Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği ile Önder Gazetesi tarafından düzenlenen geleneksel münazara yarışması başladı.

Bu yıl ortaokullar arasında 7. kez düzenlenen yarışmanın liseler ayağının 9’uncusu düzenleniyor.

Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda Sabahattin Akyüz Anadolu Öğretmen Lisesi ile Gürel Lök Sağlık Meslek Lisesi arasındaki münazara ile başlayan yarışmanın galibi Sabahattin Akyüz Anadolu Öğretmen Lisesi oldu. Münazara yarışmasında “Okullarda sınıfta kalma kaldırılmalıdır” tezini savunan Sabahattin Akyüz Anadolu Öğretmen Lisesi Münazara Ekibi 3 bin 379 puan alarak; “Okullarda sınıfta kalma kaldırılmamalıdır” tezini savunan ve jüriden 3 bin 378 puan alan Gürel Lök Sağlık Meslek Lisesi Münazara Ekibini 1 puan farkla geride bırakarak yarışmayı kazandı. Tezlerini yaşanmış örnekler vererek ve yazarlardan alıntılama yaparak savunan öğrencilerin kıyasıya mücadelesi, yarışma jürisinde bulunan Başkan Şükrü Karaköse, Elk. Müh. Od. Tem. Emrullah Tuna, Gazeteci Coşkun Efendioğlu, S. Koçman MYO Tem. Bilgin Güner, Emekli Öğretmen Şennur Uzman, Öğretmen Ayşegül Turhan Gezgin’i karar vermekte zorladı. Devam edecek olan münazara yarışmasında yarın Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Münazara Ekibi “Meslek seçiminde ‘para’ ön planda olmalıdır” ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Münazara Ekibi ise “Meslek seçiminde ‘ilgi’ ön planda olmalıdır” tezlerini savunacaklar. 7 Mayıs Çarşamba günü saat 13:00/ İmam Hatip Lisesi Münazara Ekibi “Teknolojinin hızlı gelişmesi insanlar arasında iletişimi arttırdı” ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Münazara Ekibi ise “Teknolojinin hızlı gelişmesi insanlar arasında iletişimi azalttı” tezlerini savunacaklar.

8 Mayıs Perşembe günü saat 13:00/ Milas Anadolu Lisesi Münazara Ekibi “Sanat, toplumlara göre değişir” ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi Münazara Ekibi ise “Sanat, toplumlara göre değişmez” tezlerini savunacaklar.

9 Mayıs Cuma günü saat 13:00’te de Ticaret Meslek Lisesi Münazara Ekibi “Toplum sanatkarı geliştirir” ve Selimiye Timuçin Biliktan Çok Programlı Lisesi Münazara Ekibi ise “Sanatkar toplumu geliştirir” tezlerini savunacaklar.
Kaynak: İHA