Manisa'dan Kısa Kısa

Akhisar'da düzenlenen "Çağlak Festivali"nin 555'incisinin, bu yıl 26 Mayıs-1 Haziran'da yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, gazetecilere açıklamasında, Türkiye'nin en eski festivalleri arasında bulunan Çağlak Festivali'nin, bu yıl 555'inci kez kutlanacağını belirtti.

İşçi, festival kapsamında, trap atışları, satranç turnuvası, piknik, cirit-değnek ekibi ve halk oyunu gösterileri ile yağlı güreş müsabakaları yapılacağını kaydetti.

-Sarıgöl ve Turgutlu'da, öğrencilere tablet dağıtımı
Fatih Projesi kapsamında Turgutlu ve Sarıgöl'de, öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.
Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Lisesi'ndeki törende, Fatih Projesi'yle eğitimin teknolojiyle bir araya geldiğini belirterek, "Öğrencilerimiz, 9'uncu sınıfta aldıkları tabletlerini, 4 yıl boyunca kullanacak. Bu proje, eğitime pozitif katkı sağlayacaktır" dedi.

Sarıgöl'de de Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tören düzenlendi.

Turgutlu'da, bin 235 öğrenciye ve 319 öğretmene, Sarıgöl'de ise 111 öğrenci ve 24 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.
-"Enerji Güneştir" Projesi
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasınca (TUTSO) hazırlanıp Zafer Kalkınma Ajansına sunulan "Enerji Güneştir" projesinin, kabul edilerek desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.

TUTSO Başkanı Faruk Aydın, proje dahilinde TUTSO hizmet binasının enerji ihtiyacının, güneşten elde edileceğini belirterek, "Bu sayede hem yüksek teknoloji kullanılacak, hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Toplam 313 bin 68 lira maliyeti olan projenin yüzde 50'si, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek" diye konuştu.

-Kırkağaç'ta, jeotermal aramalarına başlandı
Kırkağaç'taki jeotermal kaynaklar, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünce (MTA) yapılacak çalışmayla ilçe ekonomisine kazandırılacak.
MTA'nın geçen yıl bölgedeki jeotermal kaynakların tespitine yönelik fizibilite çalışmalarının olumlu sonuçlanmasının ardından Kırkağaç-Gelenbe yolu 6. kilometresinde tespit edilen noktada sondaj açılması, düzenlenen törenle başladı.

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, törendeki konuşmasında, ihalesi MTA tarafından yapılan projenin, yaklaşık 2 milyon liralık yatırımla hayata geçirileceğini belirtti.

Fizibilite çalışmaları doğrultusunda sondajla 2 bin 200 metre derinliğe kadar inilip, 130 derece sıcaklığında su kaynağına ulaşılmasının hedeflendiğini kaydeden Gedüz, "Önceliğimiz, 130 derece sıcak sudan enerji üretmek, artan suyla da konut ısıtmaları ve verimli olan tarım arazilerde seracılık yaparak tarım gelirlerini artırmak. Bu yolla ilçede önemli bir sıkıntı olan istihdam sorununu da büyük oranda gidermiş olacağız. İnşallah ilçemiz için hayırlı olur ve beklediğimiz sonuca ulaşırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesimi yapılarak, sondaja başlandı.
-5 Mayıs Dünya Ebeler Günü
5 Mayıs Dünya Ebeler Günü kapsamında yılın ebesi seçilen Hülya Şimşek Gökkaya'ya, Celal Bayar Üniversitesinde (CBÜ) düzenlenen törenle ödülü verildi.

CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte, Üçpınar Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan ve yılın ebesi seçilen Hülya Şimşek Gökkaya'ya ödülü, CBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Emin Limoncu tarafından verildi.

Ayrıca Prof.Dr. Süheyla Özsoy moderatörlüğünde "Transkültürel Ebelik" konulu panel düzenlendi.

-Çiçek yerine yardım çeki
Turgutlu Bakkallar Odası Başkanı Ergün Çolak ve yönetimi, Turgutlu Belediye Başkanlığına seçilen Turgay Şirin'i makamında ziyaret etti.
Şirin'i tebrik eden Çolak ve yönetimi, çiçek yerine, aşevine 500 liralık yardım çeki bağışında bulundu.
Başkan Şirin de Oda Başkanı Çolak ve yönetimine, teşekkür etti.
Kaynak: AA