Bir Buçuk Ayda 222 Numara Ayakkabı Yaptı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü’nün 43 yaşındaki öğrencisi Zekeriya Atmaca, 222 numara dev ayakkabı yaptı.

Bir Buçuk Ayda 222 Numara Ayakkabı Yaptı

Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü öğrencileri tarafından yapılan ayakkabılar Gülezler Konağı’nda sergilenmeye başladı.

Serginin açılışını Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptı. Kurdele kesiminden sonra öğrencilerin ürettiği ayakkabılar sergisi gezildi. Sergide en çok dikkat çeken ayakkabı 43 yaşındaki Zekeriya Atmaca’nın yaptığı 1,5 metre uzunluğundaki ve 29 kilogram ağırlığındaki 222 numara ayakkabı oldu. Ayakkabı tasarımına meraklı olduğu için ilerleyen yaşına rağmen okula başladığını belirten Atmaca, “Bu mesleğe başladığım günden beri içimde uhde kalmıştı. Dev bir ayakkabı yapmayı hayal etmiştim. Okulda son sınıfa geçtim. Tez çalışması olarak böyle bir ayakkabı yaptım. Dana derisinden yaptığım 222 numara ayakkabıdan sonra şimdi de Guinness rekorlar kitabına girecek bir ayakkabı yapmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Serginin açılışına katılan protokol üyeleri dev ayakkabının önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.
Kaynak: İHA