Off-road'cular Engelleri Jandarma İçin Aştı

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çorum'da, 4 ilden 28 sürücünün katılımıyla off-road yarışları düzenlendi.

Mimar Sinan Mahallesi'nde özel olarak hazırlanan parkurda gerçekleştirilen yarışların başlangıç bayrağını, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çelik salladı.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunca belirlenen kural ve yönetmeliklere göre hazırlanan parkurda Çorum'un yanı sıra Amasya, Samsun ve Ordu'dan gelen 28 sürücü kıyasıya mücadele etti.

Araçların performansına göre 5 kategoride yapılan yarışlarda, özel olarak hazırlanan ve 14 farklı engelin bulunduğu bin 500 metrelik güzergahta yarışan sürücüler, zorlu koşullara rağmen yarışı sonuna kadar sürdürmeye gayret gösterdi. Zaman zaman zor anların yaşandığı mücadelede, su çukurunu geçmek isterken arızalanan araçlar, traktör yardımıyla alan dışına çıkarıldı.

Araçlarına verdikleri 'Azrail', 'Goca Çorumlu', 'Akrep Kral', 'Çılgın Max', 'King' ve 'Atom Karınca' gibi isimlerle yarışan sürücü ve yardımcı pilotların, yarışlar sırasında heyecanlı oldukları gözlendi.

- 'Hem katılımdan hem de seyirci ilgisinden memnunuz'
HİTOK Başkanı Mehmet Özenç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sezonu off-road yarışlarıyla açtıklarını, gelecek aylarda da çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Yarışlara katılımın üst düzeyde olduğunu belirten Özenç, 'Hem katılımdan hem de seyirci ilgisinden memnunuz. Ulusal yarış formatına göre yapılan yarışlar bir hayli heyecanlı geçti' diye konuştu.

Yarışların, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildiğini belirten Özenç, organizasyonun düzenlenmesine katkı yapan İl Jandarma Komutanlığına teşekkür etti.

-Yarışların tek bayan yardımcı pilotu-
Yarışlara kuzeni Turgut İlgü ile katılan yardımcı pilot Sibel İlgü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır gerçekleştirilen yarışlara bayan yardımcı pilot olarak katıldığını söyledi.

Kuzeniyle 'Atom Karınca' ismini verdikleri araçlarıyla yarışlara katıldığını belirten İlgü, şunları kaydetti:

'3 yıldır kuzenimle birlikte yarışıyoruz. Çorum'daki tek bayan yardımcı pilot benim. Hala rakip çıkmadı. Çok güzel, keyifli ve eğlenceli bir spor. Heyecan ve adrenalin tutkusu olan tüm bayanlara tavsiye ederim. En çok zorlandığımız parkur çamur havuzuydu. Bu yıl parkur daha güzel. Bayan olarak zorlanmıyorum. Geçen yıl yardımcı pilotlara çok iş düşüyordu ama bu yıl biraz daha kolay.'

Turgut İlgü ise kuzeni yarışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, gelecek yarışlarda başka bayan katılımcılar da beklediklerini söyledi.

Yarışların sonunda dereceye giren sürücü ve yardımcı pilotlara kupa ve madalya verildi.

Bu arada, yarışların Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilmesi nedeniyle başlangıç noktası yakınında jandarma teşkilatınca kullanılan malzemelerin sergilendiği stantlar açıldı.
Kaynak: AA