Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Konya Valisi Muammer Erol, Karayolu GüvenliğŸi ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erol, mesajında, ülkelerin gelişŸmişŸlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden birinin de ulaşŸımdaki rahatlık ve güven olduğŸunu bildirdi.

Bu kapsamda, halkın bilinçlendirilmesi ve önemli bir problem haline gelen trafik sorununa dikkat çekilmesi amacıyla Mayıs ayının ilk cumartesi günüyle başŸlayan haftanın Türkiye'de Karayolu GüvenliğŸi ve Trafik Haftası olarak kabul edildiğŸini ifade eden Erol, ülke genelinde ve Konya'da alınan tüm tedbirlere ve ulaşŸım alt yapısındaki hızlı gelişŸmelere rağŸmen her yıl kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda birçok maddi ve manevi kayıplar yaşŸandığŸını aktardı.

ǖzellikle kara ulaşŸımında trafik yoğŸunluğŸunun arttığŸını, dikkatsizlik, eğŸitimsizlik ve kural ihlalleri sonucu meydana gelen kazaların, insan hayatını tehdit eden en önemli sorunlardan biri haline geldiğŸini belirten Erol, şŸunları kaydetti:

"Bir ay önce yalnız Konya-Sarayönü arasındaki karayolumuzda meydana gelen vahim kazada 9 vatandaşŸımız acı şŸekilde hayatını kaybetmişŸ, birçok vatandaşŸımız ise yaralanmışŸtır. Trafik güvenliğŸinin yalnızca kamu görevlilerinin çalışŸmaları ve gayretleriyle sağŸlanamayacağŸı herkesçe iyi bilinen bir gerçekliktir. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşŸlarının ve vatandaşŸlarımızın bu konuda sorumluluk duygusuyla yapacağŸı katkılar çok önemlidir. LJocuklarımız başŸta olmak üzere tüm toplumda trafik bilincini bir an önce oluşŸturmak anlamında yalnız bu hafta içinde değŸil; her zaman ve sürekli biçimde üzerimize düşŸen görevi devlet, sivil toplum kuruluşŸları ve bireyler olarak hep birlikte en iyi şŸekilde yerine getirmek zorunda olduğŸumuza inanıyorum. Bu düşŸüncelerle; bu önemli sorunun çözümünde herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor, görevli arkadaşŸlarımıza teşŸekkür ediyorum. Milletimize ve Konyalı vatandaşŸlarımıza trafik bilincinin tam anlamıyla oluşŸtuğŸu, kazaların en asgari düzeye indiğŸi, gereksiz acıların yaşŸanmadığŸı, kazasız belasız hayırlı güzel günler diliyorum."
 

Kaynak: AA