Tema Bölgesel Gönüllü Toplantısı

TEMA Vakfı Bölgesel Gönüllü Toplantısı, sekiz ilin katılımıyla Artvin'de gerçekleştirildi.

Ali Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, TEMA'nın, Türkiye'nin sivil gönüllük alanında başarıyı zirvede yakalamış çok önemli bir marka değeri olduğunu belirtti.

TEMA'nın Borçka ilçesindeki Camili (Macahel) Havzası'nda ciddi çalışmaları olduğunu ifade eden Cirit, "Biz, TEMA gibi bu yüksek markayı her alanda geliştirmek ve sizlerle birlikte olmak mecburiyetindeyiz" dedi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, dünyanın 25 sıcak noktasından biri ve sahip olduğu doğal varlıklar ve kültürüyle adeta cennetten bir köşe olan Artvin'in, TEMA Vakfı'nın uzun yıllardır odağında yer aldığını ifade ederek, "2007-2011 arasında bölgede proje ortaklarımız ile uyguladığımız Kaçkar Dağları Sürdürülebilir Orman Kullanımı ve Koruma Projesi'ni hayata geçirdik. Proje ile bölgede biyolojik çeşitliliğin, doğal varlıkların ve yaban hayatın tehlike altında olduğunu saptadık, yapılan analizlerle de bölgenin ekonomik değerlerini artırmanın doğayı koruyarak da mümkün olduğunu ortaya koyduk" diye konuştu.

TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Nihat Gökyiğit'in desteğiyle Artvin'de hayata geçirilen Borçka Camili Doğal Varlıkları Koruma Amaçlı Kırsal Kalkınma Projesi'ne de değinen Ataç, bölgede nesli tükendiği sanılan saf Kafkas ana arısının yeniden bulunmasıyla projenin Türkiye arıcılığının gelişmesi adına umut vadettiğini ve arıcılıkta farklı çalışmalara da ilham verdiğini söyledi.

Toplantıda, TEMA Artvin İl Yardımcısı Kübra Elif Bağrıyanık, Artvin'in doğal varlıklarının korunması, TEMA Rize Temsilcisi Nevzat Özer, Doğu Karadeniz'deki çevre mücadeleleri, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Karapınar ise iklim değişikliğinin etkileri, Türkiye'de tarım ve aşırı iklim olayları hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından vakfın gönüllü sayısının yarım milyona ulaşması kutlandı. Gönüllü ağı her geçen gün yaygınlaşarak büyüyen vakfın 500 bininci gönüllüsü, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mine Çağatay oldu. TEMA Saha ve Gönüllük Başkan Yardımcısı Kenan Doğan, Çağatay'a üzerinde TEMA yazılı yelek ve kupa verdi.
Toplantı sonunda TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ataç, TEMA Vakfı'na destek ve katkılarından dolayı Vali Cirit, Orman Bölge Müdürü Salih Akbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Kahvecioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ile yönetim kurulu üyesi Bedrettin Kalın'a teşekkür belgesi verdi.
Toplantıya Artvin, Rize, Trabzon, Ağrı, Iğdır, Gümüşhane, Erzincan ve Erzurum'dan TEMA il temsilcileri, ilçe gönüllü sorumluları, Genç TEMA toplulukları, gönüllüler ve genel merkez çalışanları katıldı.

Kaynak: AA