Soma'daki Maden Faciası

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Soma'daki maden faciasının bir daha tekrarlanmaması için eksik kalan ne varsa onu ortadan kaldıracak yasal düzenlemelerin bu hafta TBMM'ye geleceğini bildirdi.

Soma'daki maden faciasında 51 işçinin hayatını kaybettiği Kınık ilçesinde çalışma yürüten Denizli, bölgede istihdam yaratabilen bir ticari hayatın olması, üretim kapasitesinin artırılması için çalışmalara başladı.

Denizli, yaptığı açıklamada, Soma'da çok acı bir olayın yaşandığını, Kınık'ta 51 işçinin hayatını kaybettiğini, şu anda da ilçedeki bin 500 kişinin madenlerde çalıştığını belirtti.

İlçede zaman içinde madende çalışmanın hayatın değiştirilemez bir gerçeği haline geldiğini, bunun değiştirilebileceğini göstermeleri gerektiğini ifade eden Denizli, sanayiden tarıma, hayvancılığa kadar adımlar atmak üzere çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Denizli, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"Bu talihsiz olayın maden sektöründe bir daha tekrarlanmaması için göremediğimiz, eksik kalan ne varsa ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler bu hafta TBMM'ye gelecek. Ama giden kardeşlerimizi hiçbir şey geri getirmez.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız sayın Davut Kavranoğlu, EBSO Meclis Başkanı Yardımcısı sayın Işın Yılmaz, Kınık OSB yetkilileri ve bakanlık bürokratları ile yaptığımız toplantıda Kınık OSB'nin tam kapasite çalıştırılması için adımların hızla atılması yönünde karar aldık. Doğalgaz meselelerini hızla çözüme kavuşturacağız. Elektrik problemini bu hafta TEİAŞ ile görüşüp yatırım programına alacağız. 729 dönümlük Kınık OSB'nin 500 dönüm daha genişleme alanı var. Burası ile ilgili adımlar atıp, başka şirketlerinde buraya gelmesini sağlayacağız. Ama önemli olan hızla fabrika inşaatlarını bitirmek ve Kınık OSB'nin tam kapasite çalışmasını sağlayarak istihdam yaratmak. Sadece erkekler değil Kınık'ta kadınımızı, gençlerimizi de meslek sahibi yapma hedefindeyiz. Hızla gençlik merkezimizi, aile yaşam merkezimizi ve kreşlerimizin inşaatlarına başlayıp bir an önce tamamlayacağız. Özel sektörden, sivil toplum örgütlerinden destek olmak isteyen çok sayıda başvuru alıyoruz. Bölgenin gelişmesi için onlarla ortak protokoller yaparak iş gücü piyasasını geliştirip yeni iş imkanları da yaratacağız. Belediyemizin katkılarıyla Kınık'ta hayatı tekrar yaşanabilir kılmak, acıları hafifletmek, geleceğe Kınıklıların daha güvenle bakmasını sağlamak hedefindeyiz."

Kaynak: AA