Manisa Tarzanı Mezarı Başında Anıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri kapsamında Manisa Tarzanı Çatal Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

Manisa Tarzanı Mezarı Başında Anıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri çerçevesinde, doğa dostu Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi Çatal Mezarlığı’ndaki kabristanlığında dualarla anıldı. Mezarlıkta düzenlenen etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Ekrem Alkaya, Kırsal Destekleme Daire Başkanı Nedim Zurnacı, daire başkanlıklarına bağlı müdürler, TEMA Vakfı, AKUT, MADOST, MANHAT Manisa İl Örgütü üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Her yıl 31 Mayıs-05 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri kutlama etkinliklerinin bu yıl Soma’da yaşanan acı facia dolayısıyla sadece Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi mezarı başında anlamakla kısıtlı olacağını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ustamehmetoğlu, Türkiye’de bazı kesimlerin Manisa Tarzanı’nı efsane sandığını dile getirerek, “Tarzan gelecek kuşaklara büyük bir miras olarak yeşil bir çevre bıraktı. Ancak Türkiye’de bazı kesimler Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi efsane sanıyor. Böyle bir kişinin var olmadığını iddia ediyorlar. Ancak biz Manisa Tarzanı’nı gören şanslı kişilerdeniz. Düzenlediğimiz etkinliklerle de Manisa Tarzanı’nın efsane değil gerçek olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Manisa Tarzanı’nın bize bıraktığı emanetin gelecek kuşaklara taşımak için canla başla çalışıyoruz. Bu anlamda bu yılki katılımın yüksek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum’’ dedi.

Ustamehmetoğlu’nun açıklamasının ardından Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi Mezarı başında dualarla anıldı. Ayrıca Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri içinde dualar edildi. Duaların ardından öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Ahmet Bedevi’nin mezarına kırmızı karanfiller bıraktı. Çatal Mezarlığı’nda düzenlenen etkinliğin ardından Ulupark içindeki Kadınlar Aile Çay Bahçesi’nde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Bedevi adına lokma döktürülerek halka dağıtıldı.
Kaynak: İHA