Madenciler İçin İstanbul'dan Soma'ya Kadar Yürüdü

Maden şehitlerinin anısına İstanbul’dan Soma’ya yürüyerek 5 günde gelen Savaş Altay adlı vatandaş, "301 işçi kardeşimizin anısına insani duygularla bir amaç gütmeden bu yürüyüşü yaparak geldim" dedi.

Madenciler İçin İstanbul'dan Soma'ya Kadar Yürüdü

Altay, başında baret ve sırtında Türk bayrağı ile yollara düştü. İstanbul’da ikamet eden Savaş Altay, toplumun maden şehitlerinin ailelerini unutmaması için başlattığı yürüyüşünü Soma'da tamamladı. Sırtındaki Türk bayrağı ve üzerinde Soma yazan kafasındaki madenci baretiyle yola çıkan Altay’ın yürüyüşü Soma'da sona erdi. Zaman zaman sıcak, zaman zaman yağışlı havaya rağmen yürüyüşünü tamamlayan Altay, şöyle konuştu: "İstanbuldan 26 Mayıs tarihinde yola çıktım. Karacabey, Susurluk, Balıkesir üzerinden Soma'ya kadar madende şehit olan 301 işçi kardeşimizin anısına insani duygularla, hiçbir amaç, siyasi parti ve dernek amacı gütmeden bu yürüyüşü yaparak geldim. Madencilerimizin aileleri ile karşılaşacağız. Kendimizi onlara yakın hissettirmeye çalışarak acılarını bir nebze olsun paylaşacağız."
Bir at çiftliğinde seyislik yaptığını belirten 40 yaşındaki Savaş Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olayın olduğu gece rahat uyuyamadım. Bir de ağırlıklı olarak hayat hikayelerinden etkilendiğim için böyle bir yürüyüş yapmak istedim. Dün Savaştepe ilçesinde Maden Ocakları Derneği'nde kaldık. Oradaki madencilerle görüştük, dertleştik. Maden işçilerinin yanlarında olduğumuzu dile getirdik. Günde 15-20 km yürüdüm. İstanbul Beşiktaş'tan yola çıktım. Çok şükür Soma'ya ulaştım. Kafamdaki baret ve Türk Bayrağı'nı madencilerimizin şehitliğine anı olarak bırakacağım. Bayrağımız ve baretim maden şehitliğinde hatıra olarak kalacak. Toplumun, madende hayatını kaybeden insanların aile fertlerini unutmamaları için yola çıktım."
Kaynak: İHA