Büyükşehirden Turgutlu’ya 'gençlik Kamp Merkezi'Müjdesi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve daire başkanlarıyla birlikte büyükşehre devredilen Turgutlu Ovacık Yaylası’ndaki 94 bin 900 metrekarelik alanda incelemelerde bulundu.

Büyükşehirden Turgutlu’ya 'gençlik Kamp Merkezi'Müjdesi
Doğal güzellikleriyle dikkat çeken alanı gençlik kamp merkezi olarak değerlendireceklerini söyleyen Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi olarak mevcut alanda yalnızca şehrimize değil, tüm Türkiye’ye hitap edecek bir yatırımı hedefliyoruz. İnşallah doğa sporlarının da yapılabileceği, gençlerimize yönelik bir kamp merkezini kentimize kazandıracağız” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ekibiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve Turgutlu Ovacık Yaylası’ndaki eski tesis alanında incelemelerde bulundu. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile birlikte gittiği Turgutlu Ovacık bölgesinde Başkan Ergün’e Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Taner İçöz, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Emine Müge Kuğu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler Müdürü Tamer Çipiloğlu da eşlik etti.

BÖLGE DOĞAL YAŞAM MERKEZİ HALİNE GELECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu kent merkezine 30 kilometrelik uzaklıkta, yaklaşık 850 metrelik rakımda ve 94 bin 900 metrekarelik alanı kapsayan parselin ne şekilde değerlendirilebileceği konusunda ekibiyle görüş alışverişinde bulundu. İncelemelere Manisa Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kurban ile Turgutlu Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Hilmi Güzel de katılarak, bölge hakkında bilgilendirmede bulundular. Başkan Ergün ve ekibi, doğal yapısı itibariyle izcilik faaliyetlerine uygun, doğa sporlarının yapılabileceği ve doğaseverlerin ilgisini çekebilecek alanın mevcut yapının korunarak özellikle gençlere yönelik hizmet verebileceği konusunda fikirbirliğine vardı. Başkan Ergün, ilgili daire başkanlarının tespit ve çalışmaları neticesinde oluşturulacak yatırım projesinin ardından çalışmaların başlayacağını müjdeleyerek konuya yönelik şu şekilde konuştu, “Kapanan il özel idaresi tarafından 94 bin 900 karelik mevcut parsel bizlere devredilmiş. Bizler de değerli Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin’den konuya yönelik bilgi aldık ve bölge üzerinde incelemelerde bulunmak üzere, tüm daire başkanlarımızla birlikte Ovacık Yaylası’na geldik. Buraya ne gibi bir yatırım yapılabilir konusunda istişarede bulunuyoruz. Mevcut alan Çıkrıkçı mevkii üzerinde, Ovacık Yaylası içerisinde yer alıyor. Yaklaşık 850 metrelik rakımdaki alanın gerçekten de çok güzel olduğunu gördük. Doğal yaşam alanı olması nedeniyle buranın gençlik kamp merkezi olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz. Hem Turgutlu hem Manisa hem de Türkiye genelinde ilköğretim, ortaöğretim ya da lise öğrencilerine yönelik olarak 10-15 günlük programlar dahilinde izcilik kampı yapılabilecek bir yatırımı uygun bulduk. Bunun yanı sıra 80-120 yatak kapasiteli bir otel de yapılabilir. Mevcut alanı doğa sporlarının merkezi haline de getirebiliriz. Yüksek rakımdan dolayı futbol takımlarının kamp alanı olarak da kullanılabilir. Tabii ki bunlar ilk etaptaki tespitlerimiz. Plan Proje Daire Başkanlığımız ve ilgili daire başkanlıklarımız bunlarla ilgili çalışmalarını hazırlayarak bizlere sunacaklar. İleriki dönemde tekrar masaya yatırıp değerlendireceğiz”

BÜYÜKŞEHİRDEN GENÇLERE ARMAĞAN
Hedeflerinin Ovacık Yaylası’nda bulunan mevcut alanı özellikle gençlere yönelik doğal yaşam merkezi haline getirmek olduğunu belirten Başkan Ergün, “Burayı gençlerimize armağan etmek istiyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi olarak yalnızca şehrimize değil tüm Türkiye’ye hitap edecek bir yatırımı yapmak istiyoruz. İnşallah hayırlısıyla buraya güzel bir yatırım yaparız. Şimdiden tüm Manisa’ya hayırlı olsun” dedi.

KAZANAN HEM TURGUTLU HEM MANİSA OLACAK
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de öncelikle yapılacak yatırımın Turgutlu’nun dağ köylerini kapsayan alana hareketlilik getirebileceğini belirterek bu anlamda ilgilerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Yapılması söz konusu olan doğal yaşam merkeziyle kazananın hem Manisa hem Turgutlu olacağını ifade eden Şirin, “Değerli Başkanımın talebi üzerine mevcut alanda incelemelerde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Kendisi tüm ekibiyle birlikte bizlere misafir oldular. Bu sahanın değerlendirilmesiyle ortaöğretim ve lise gençliğine yönelik çok ciddi bir eksik kapanacağına inanıyorum. Yapılacak yatırımla birlikte çok cazip bir alan ortaya çıkacağı gibi burada yaşanacak olan bu hareketlilik ileriki dönemde Turgutlu’nun dağ köylerinin yer aldığı bu bölgeye ciddi anlamda hareket getirecektir. İnşallah şekillenecek olan proje ile çok güzel bir tablo ortaya çıkacak. Burada kazanan hem Manisa hem Turgutlu hem de Türkiye olacaktır. Bu anlamda değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e konuya gösterdiği ilgi ve duyarlılığı nedeniyle tüm Turgutlu halkı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA