Havzalı Şehitler İçin Belgesel Hazırlıyorlar

Havza Kaymakamlığı ve Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliğinin ortak çalışmasıyla, ilçedeki 38 şehidin tanıtılması amacıyla belgesel hazırlanıyor.

Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliği Başkanı Harun Saat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede çok sayıda şehit bulunduğunu belirtti.

Amaçlarının bu şehitleri bir kez daha anmak ve gelecek nesillere tanıtmak olduğunu vurgulayan Saat, "Projemize yerel basınımızın temsilcileri de büyük destek olmakta. İşin tüm çekimlerini ve montajlarını gazeteci arkadaşlarımız üstlendi. Başta projemize destek olan Kaymakamımız Yunus Kalaycı ve gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Kendisi de Kıbrıs gazisi olan Saat, çekimlerin çok duygusal bir ortamda geçtiğini ve zorlandıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Çekimlerde şehit ailelerimizin kapanmayan acılarına ortak olduk. Çoğu zaman göz yaşlarımıza hakim olamadık. Özellikle oğlu Kıbrıs şehidi olan 90 yaşındaki Zehra Yılmaz, zamanın da etkisiyle söylediği 'Sebahattinim mi geldi?' sözleri beni derinden etkiledi. Kendisine sadece 'Anne ben Sebahattin'in arkadaşıyım, sana selam getirdim' diyebildim. Bir Kıbrıs gazisi olarak o an kendi annem aklıma geldi. çok derinden etkilendim."
Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı ise ilçenin bir çok yere göre çok daha fazla sayıda şehidi olduğuna dikkati çekerek, "Havzalı Cumhuriyetin kuruluşunda nasıl üstüne düşeni yapmaktan geri durmamış ise Cumhuriyetin muhafazası için de canını ortaya koymaktan geri kalmamış. Muharip Gaziler Derneğimizden gelen talep üzerine yerel medyanın da desteğini alarak böylesi bir çalışmanın içerisine girdik. Bizim amacımız şehitlerimizin adını bir kez daha yad ederek onların isimlerini gelecek nesillere öğretmek" diye konuştu.

Kaynak: AA