Börezli’de Kadınlara Altın Bilezik

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Börezli Mahallesi’nde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı ‘Elde Türk İşlemeleri ve Çeyiz Ürünleri Kursu’ sona ererken, ürünlerin sergilenmesine de başlandı.


Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da katıldığı törenle kursiyerlere belgeleri verilirken, büyük coşku yaşandı. İlçeye 4 kilometre uzaklıktaki Börezli mahallesindeki ilkokulun bahçesinde düzenlenen tören, büyük ilgi gördü. Emine Özkan’ın öncülüğünde 6 aydır devam eden kursta üretilen eserler görücüye çıkarken, kursiyerlerin belgeleri de Başkan Necdet Uysal, Ticaret Odası başkanı Hüseyin Sarıbaş, belediye meclis üyeleri ve daire amirleri tarafından verildi.

Törende bir konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, bu güne kadar 231 kurs açıldığını söyledi.

Kendilerine destek olanlara teşekkür eden Müdür Bilgin, “Halk Eğitimi Merkezlerinde herkes ve her yaş için eğitim düzeyleri ne olursa olsun, her kişiye uygun mutlaka bir kurs vardır. Öğrenmenin de yaşı yoktur. Kurslarımıza daha çok katılım bekliyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Bizler seçimden önce nerede 5 kişi görsek, durup hal hatır sorduktan sonra oy istiyorduk. Şimdi ise bu sergi sizlerle buluşmamıza vesile oldu. Burada çok güzel ürünler ortaya çıkmış. Bunların pazarlanması için biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Kurs öğretmeni ve kursiyer kardeşlerimizi kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlerin belgeleri Belediye Başkanı Necdet Uysal, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri tarafından verildi.

Kurdelenin kesilmesinin ardından sergi gezilirken, hazırlanan elişleri de büyük ilgi gördü. Serginin sonunda konuklara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Sergi açılışına, Başkan Uysal’ın yanı sıra, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, MHP İlçe Başkanı Hüseyin İnceefe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, Tarım Müdürü Dursun Okur, Ziraat Odası başkanı Ali Duman, Belediye Meclis Üyeleri Hadiye Erok, Sevda Padem, Ali Galip Baş, M.Emin Işık ile Mahalle Muhtarı Alaaddin Yavuz ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA