İha Genel Müdür Yardımcısı Ballı, 38 Yıl Önce Mezun Olduğu Okulda Öğrencilere Tecrübelerini Anlattı

İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, Ordu'nun Kumru ilçesinde 38 yıl önce mezun olduğu okulun öğrencilerine meslek hayatındaki tecrübelerini ve başarılı olmak için yapılması gerekenleri anlattı.

İha Genel Müdür Yardımcısı Ballı, 38 Yıl Önce Mezun Olduğu Okulda Öğrencilere Tecrübelerini Anlattı

Kumru Kaymakamlığı ve Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kumru'nun Değerleri" projesi kapsamında ilçedeki okulların son sınıf öğrencilerine hitap eden İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, "Sizler şimdi çok önemli bir yol ayrımındasınız. Şimdi vereceğiniz kararlar tüm hayatınızı etkileyecek. Başarılı olmak için öncelikle sevdiğiniz bir işi yapmalısınız. Sevilmeden yapılan bir işte başarılı olma imkanı yoktur. Kendinize saygı duymalı ve özgüven sahibi olmalısınız. Prensip sahibi olmak ve düzgün bir karaktere haiz olmak da kariyer yolunda sahip olmanız gereken başlıca özelliklerdir" dedi.

Kumru Erçallar Anadolu Lisesi konferans salonunda, Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Belediye Başkan Vekili Muharrem Ertürkmen, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Beyazpınar ve Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Bilgin ile öğretmenlerin de hazır bulunduğu konferansta, 38 yıl önce mezun olduğu Kumru Ortaokulu'nun çok çok değiştiğini ve yanına yeni binalar yapıldığını ifade eden İsmail Ballı, "Burada çok güzel anılarımız var. Şu anda bulunduğumuz yer bizim top oynadığımız sahaydı" şeklinde konuştu.

Çalışmadan, gayret göstermeden ve sorumluluk almadan hiç bir yere gelinemeyeceğini söyleyen İHA Genel Müdür Yardımcısı Ballı, "Üniversite eğitimi almanız çok önemli. Ancak bu da tek başına yeterli değil. Kendi dalınızda mutlaka uzmanlaşmanız gerekir. Sizi diğer mezunlardan bir adım öne geçirecek artı donanımlara sahip olmalısınız" diye konuştu

Hangi meslekte olursa olsun yabancı dil bilmenin önemine de değinen İsmail Ballı, "Bir yabancı dil öğrenmek meslek hayatınızda kariyer basamaklarını çok daha hızlı ve kolay çıkmanızı sağlayacaktır. Henüz yolun başındayken bir yabancı dili iyi derecede öğrenmeye çalışınız. Ayrıca çok kitap okumalısınız. İster hikaye, ister roman, isterse biyografi okuyun. Kitaplar da sizi hayata hazırlayacak ve ufkunuzun genişlemesine yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı

Öğrencilerin sorularını de tek tek cevaplandıran İsmail Ballı'ya bir sürpriz yapılarak okul yıllarında çekilmiş resimleri ve diploma örneği Kaymakam Ahmet Özkan tarafından takdim edildi. Karikatür dalında çeşitli ödülleri olan bir öğrencinin yaptığı ve İHA'yı konu alan karikatür de İsmail Ballı'ya hediye edildi.
Kaynak: İHA