''arıkbaşı'nın Ağaçları Kesilmesin!''

Çiçekçiliği ile ünlü Bayındır'ın Arıkbaşı Köyü'nden geçen İzmir Yolu'nun genişletme çalışmaları sırasında asırlık çınar ağaçlarının kesilmek istenmesine tepkiler giderek yükseliyor.

''arıkbaşı'nın Ağaçları Kesilmesin!''
Çerkez kökenli vatandaşların yaşadığı köyde muhtarlık ve kesilmek istenen çınar ve çam ağaçlarının bulunduğu alanda yeralan kıraathane işletmecileri ''Arıkbaşı'nın ağaçları kesilmesin'' sloganıyla imza kampanyası başlattı.
Birkaç yıl önce Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan İzmir-Bayındır-Ödemiş Duble Yolu çalışmaları, Arıkbaşı Köyü'ne dayandı. Karayolu üzerindeki köyden geçecek duble yol için köy meydanında yeralan, yoldan gelip geçenlerin soluklanarak bir bardak çay içip, Çerkez böreğinin tadına baktığı, köylülerin de zamanlarının çoğunu geçirdiği kıraathanenin bahçesindeki çınar ve çam ağaçlarının kesilmesi gündeme geldi. Ancak Arıkbaşı köylüleri, asırlık çınar ağaçlarının kesilmesine karşı çıkıyor. Bu amaçla bir süre önce imza kampanyası başlatıldı.

CHP'LİLER KAMPANYAYA DESTEK VERDİ
2-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Bayındır Çiçek Festivali'nin açılış töreni için ilçeye gelen CHP'liler de kampanyaya destek verdi. Kendisi de Arıkbaşılı olan kapatılan İzmir İl Genel Meclisi'nin CHPli son Başkanı Serdar Değirmenci'nin misafiri olarak kesilmek istenen çınarlar altında çay keyfi yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Başkan Yardımcısı Dr.Ülkümen Rodoplu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da aralarında bulunduğu CHP'liler, imza atarak kampanyaya destek verdiler.

DEĞİRMENCİ ''DOĞA KATLİAMI İSTEMİYORUZ''
Kapatılan İzmir İl Genel Meclisi'nin son Başkanı Serdar Değirmenci, önce köylerin mahalleye dönüştürüldüğünü, şimdi de tıpkı Arıkbaşı'nda olduğu gibi tabii güzelliklerin yokedilmek istendiğini belirterek, ''Arıkbaşı halkı yıllardır bu çınarların altında oturuyor, vaktini geçiriyor. Bu köyden gelip geçenler burada soluklanıyor, çayını içip ihtiyacını gideriyor. Şimdi bu ağaçlar kesilecek, bu güzellikler yokedilecek olursa, bu köy halkı vakitlerini nerede geçirecek, yoldan gelip geçenler gölgesinde mola verip dinlenebilecekleri bir kavak ağacını nerede bulacaklar?' diye sordu.

Çınarlar ve çam ağaçlarının çevresindeki kıraathane ve satış tezgahları ile ekonomik değer yarattığını, köy esnafının adeta geçim kaynağı olduğunu hatırlatan Değirmenci, ''Bu iş çözümsüz değil. Bir şekilde oturulup konuşulur ve çare bulunur. Bayındır girişindeki çınar ağacı kesilmeyip nasıl korundu ise buradakiler de korunabilir. Burada binlerce imza toplandı. Arıkbaşı halkımız da buradan gelip geçerken mola veren konuklarımız da bu güzelliklerin yok edilmesini istemiyor. Topladığımız imzaları başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanlıklara göndereceğiz. Çiçeği ile ünlenen Bayındır'ın güzel köyü Arıkbaşı'nda asla doğa katliamı istemiyoruz. Çınar ve çam ağaçlarını yok etmek Arıkbaşı'nı yok etmektir. Bu kötülüğü kimseye yaptırmayız. Gerekirse eylem yaparız'' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA