Minik Öğrencilerin Soma Duyarlılığı

Demirci'de ilköğretim okulunda okuyan bazı öğrenciler, Soma'daki faciadan etkilenerek maden işçilerinin ailelerine destek sağlamak için evlerinde meyve suyu hazırlayarak satmaya başladı.

Demirci Cengiz Topel-Enver Armağan İlkokulu 4. sınıfında okuyan bir grup öğrenci, medyadan takip ettikleri Soma'daki facianın üzerilerine bıraktığı etki sonrası, hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine kendi imkanlarıyla yönelik yardım kampanyası başlattı.
Evlerinde hazırladıkları limonata, şeftali ve vişne suları mahalle ve sokaklarda satan öğrenciler, satıştan elde edilecek gelirin Soma'daki ailelere gönderileceğini yazan dövizler taşıdı.
Öğrenciler, AA muhabirine, Soma'daki faciadan çok etkilendiklerini ve üzüldüklerini, geride kalan işçi ailelerine destek olmak amacıyla bu girişimde bulunduklarını belirterek, böyle bir acının tekrar yaşanmaması temennisinde bulundular.
Öğrencilerden Nisa Nur Göksu, olay sonrası televizyon ekranlarına yansıyan görüntülerin kendilerini çok etkilediğini ve Soma'da babalarını kaybeden madenci çocuklarına destek olmak istediklerini söyledi.

Arkadaşlarıyla konuşarak ailelerinden destek alıp hazırladıkları meyve suyunu satmaya başladıklarını bildiren Göksu "Soma da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine ve çocuklarına destek olmak istiyoruz" dedi.

Sokakları dolaşarak meyve suyu satışı yapan öğrencilerden Yaren Zeynep İlme ise "Madende hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin yerine kendimizi koymaya çalıştık. Ne kadar çabalasak da bu olayı biz yaşamadık. Biz de arkadaşlarımızla kendi imkanlarımızla yardım etmek için girişimde bulunduk" diye konuştu.

Miniklerin duyarlılığı vatandaşlar tarafından övgü ve destekle karşılanırken, 3 günde 500 lira gelir elde eden öğrenciler ise hedeflerinin 5 bin lira toplayarak yardım bulunmak olduğunu söylediler.
Çocukların sattığı meyve suyundan içerek öğrencilere destek veren ilçe esnaflarından Mehmet Demir, ilkokul öğrencilerinin örnek alınacak bir davranış sergilediklerini belirtti.

Kampanyaya destek için meyve suyu içtiğini belirten Demir "Soma'da yaşanan olay herkesi üzdüğü gibi Demircili çocukları ve bizleri de üzdü. Çocukların bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Soma'da yaşanan olaya duyarsız kalınmamasını istiyorum" ifadesini kullandı.
Demirci Eğitim Fakültesinde okuyan bir öğrenci ise ilkokul öğrencilerinin çabalarının kendini çok duygulandırdığını söylerken, "Çocukların bu yaşta sergiledikleri girişim ve yardım kampanyası, yardımseverlikleri çok güzel" diye konuştu.


Kaynak: AA