Kartepe’de Parklar Yenileniyor

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki park revizyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kartepe’de Parklar Yenileniyor

Kartepelilerin sosyal yaşam alanlarını modernize etme adına Kartepe Belediyesi tarafından yürütülen park revizyon çalışmaları Derbent Mahallesi’ndeki park alanlarında yapılan düzenlemelerle sürüyor. Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler Hikmetiye ve Güney Park alanlarında ekonomik ömrünü tamamlayan oyun gruplarını kaldırarak gençlerin ihtiyaçlarına karşılık verecek iyileştirmelerde bulunuyor.

Güney Parkı’nda eski ahşap korkulukları demir korkuluklarla değiştiren ekipler, ahşap kamelyayı da tamir ederek mevcut çocuk oyun alanını 50 metrekare daha büyük olacak şekilde yeniledi. Park alanında yabani ot ve mıntıka temizliği de yapan ekipler çapalama çalışması yapılan çocuk oyun alanına kum takviyesi yaptı. Alandaki yürüyüş yollarını kilitli parke taşları ile döşeyen ekipler parka şık ve estetik bir görünüm kazandırdı.

Derbent Mahallesi’ndeki Hikmetiye Parkı’na da son şeklini veren ekipler yürüyüş yollarını da parke taşlarıyla kapladı. Park alanı içinde 10 metreye 20 metre ölçülerinde çok amaçlı basketbol ve voleybol sahaları, 115 metrekare çocuk oyun alanı ve 60 metrekare aletli spor alanı yapıldı. Kamelyası tamir edilen alana piknik masası ve bank montajı ile dinlence alanları da yapılacak. Yapısal peyzajı tamamlandıktan sonra bitkisel peyzaj çalışmasına geçecek ekipler mahalleye güzel bir park kazandırmayı hedefliyor.
Kaynak: İHA