Burhaniye’deki Sergide Renkli Görüntüler Oluştu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Tahtacı Mahallesi’nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği 6 aylık Kadın Üst Giyim ve Çeyiz Ürünleri Kursu’nun sona ermesi nedeniyle düzenlenen sergi, renkli görüntülere sahne oldu.

Burhaniye’deki Sergide Renkli Görüntüler Oluştu

11 bayanın giydiği yöresel dere göynek adlı kıyafetler hazırlanan işlerden daha çok ilgi gördü. İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Tahtacı mahallesinde düzenlenen sergi açılışında, kursu bitiren 11 bayana Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkan vekili Cemil Bahadır’ın da katıldığı törenle belgeleri verilirken, kursiyerler konuklara etli pilav ve ayran ikramı yaptı. Öğretmen Berna Katrancı’nın öncülüğünde, hazırlanan el emeği göz nuru ürünler ilgi görürken, kıyafetler daha çok ilgi çekti. Bir konuşma yapan Kaymakam Osman Yenidoğan, kursta üretilenlerin satışı için bir Pazar oluşturulmasını istedi. Belediye başkan vekili Cemil Bahadır da, belediye başkanlığı olarak kadınların ürünlerinin pazarlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sergi açılışına belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri de ilgi gösterdi. Sergiyi beğendiğini anlatan MHP’li belediye meclis üyesi Ali Galip Baş, “Tahtacı mahallesinde sergiyi gezdik. Arkadaşlar çok emek sarf etmişler. Bizim tek isteğimiz bindallı kıyafetlerin yaşatılması. Kıyafetler işlerden daha çok ilgi çekti. Bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Organizasyonu yapanları kutluyorum” dedi.

Melek Beydilli de” Tahtacı köyüne sergi dolaşmaya geldik. Çok güzel yöresel kıyafetler var burada. Hepsini kutluyorum” dedi.

Kursiyerlerden Nilgün Özden de, “Bizim yöresel kıyafetlerimiz. Bunun adına dere göynek derler. Biz de bunları sergimiz için hazırladık. Severek giydik” dedi.

Sevginur Solmaz ise, “Ben bu gün çok mutluyum. Çok değişik bir an yaşadım. Gelenek görenek çok otantik kıyafettir bu. Bunu giyerek burasını temsil etmek istedik. Anadolu kadını, rengi, ırkı, dini yoktur. Kültürümüzün her zaman otantik kıyafetlerin değeri vardır. Ben çok mutlu oldum. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sultan Ürkmez de, “Bu gün mutlu günüm. 6 aylık çalışmanın ürünü yaptıklarımız. Sergiledik. Mutluyuz. Sergimizde tarihi kıyafetleri giydik” dedi.

Açılışa, Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye başkan vekili Cemil Bahadır’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, Müftü Oğuz Metin, Vergi dairesi müdürü Veysel Sakarya, Ziraat Odası başkanı Ali Duman, MHP ilçe başkanı Hüseyin İnceefe, Belediye meclis üyeleri Hadiye Erok. Ali Galip Baş, Şevki Yücel ve muhtar Ahmet Dönmez ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA