Ak Parti Milletvekili Mustafa Şahin, Salköprü Muhtarlığı’nı Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Salköprü Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez’i ziyaret etti.

Ak Parti Milletvekili Mustafa Şahin, Salköprü Muhtarlığı’nı Ziyaret Etti
Ziyarette elektrik sorunları dile getirildi.


Beraberinde AK Parti yöneticileriyle birlikte Salköprü Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez’i ziyarette mahallenin sorunları hakkında bilgi alan Milletvekili Mustafa Şahin, sorunları ilgili yerlere ileteceğini söyledi.

Ziyarette konuşan Muhtarı Mehmet Dönmez, elektrik sorunlarından şikayetçi olduklarını belirterek, “Bir sokak lambasını dahi 15 günde yaptıramıyoruz. Mahallemizin sorunları var. 2003 yılında Pütürge İlçesi’ne gitmiştim, elektrikler yer altına alınmıştı. Yıl 2014 Malatya merkez mahallesinde elektrik kabloları hala yer altına alınmadı” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Muhtarımız elektrik sorunlarından söz etti. Biz daha fazla hizmet sunulsun diye özelleştirme yapmışız. Yoksa, geçmişi aratacak ve geçmişin yaptığı hizmetlerin gerisinde kalacak hizmetin sürdürülebilmesi kabul edilebilir değildir. Elektrikle ilgili sorunların iletilmesi üzerine sayın bakanımızı Malatya’ya getirdik. Seçimlerden önce Ankara’da bakanlıkta yetkililer ile şirketin yetkililerini bir araya getirdik, sorunlar çözülsün diye” ifadelerini kullandı.

“Ancak şu gözden kaçıyor. TEDAŞ zamanında dünya kadar çalışmalar vardı. 20-30 yıl önce yapılan tesislerde ve trafolarda yetersiz kalması nedeniyle sıkıntılar ortaya çıkıyor. O zamanın nüfusu ile şimdinin nüfusu aynı değil” diyen Milletvekili Mustafa Şahin, “Yıllar önce bir bölgeye alınan enerji miktarı ile şimdiki enerji ihtiyaç miktarı aynı değil. Bu artış üzerine tesisin de yenilenmesi gerekiyor. Daha önceki dönemlere rağmen 3-5 kat fazla yatırım yapılıyor ancak şehir git gide büyümesi ve ihtiyaç artmasından sıkıntılar baş gösteriyor. Ancak Aksa yetkilileri ile sürekli görüşüyoruz. Sorunları öteleme konusunda hak ve şanslarının olmadığını ifade ediyorlar. Vatandaş, millet, devlet iş birliği ve el birliği ile sorunları çözmek için çaba gösteriyoruz. İyi niyet ve el birliği ile sorunları çözme noktasında gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA