Soma'daki Madenciye Tüp Bebek Müjdesi

Soma'daki facia sonrası madenden çıkarılan işŸçilerden şžinasi Gülmez ve eşŸinin Celal Bayar ǜniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ndeki tüp bebek tedavisinden olumlu yanıt aldığŸı ve bebek beklediğŸi bildirildi

Celal Bayar ǜniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Müdürü Tayfun ǖzçakır, Soma'daki madenden çıkartılan şžinasi Gülmez (33) ve eşŸi Seher Gülmez'e (29) uyguladıkları tüp bebek tedavisinin olumlu sonuçlandığŸını belirtti.

LJiftin 6 yıllık evli olduğŸunu ve çocuk sahibi olmak için 2013 yılının Ekim ayında merkeze geldiğŸini söyleyen ǖzçakır, yapılan tedavinin başŸarılı olduğŸunu anlattı.
ǖzçakır, merkezde 98 kişŸiye tedavi uyguladıklarını ve şŸu ana kadar yüzde 42'lik başŸarı ortalamasına ulaşŸtıklarını ifade etti.

- Madenden kurtuldu baba olmaya hazırlanıyor
Maden işŸçisi şžinasi Gülmez de madende korku dolu anlar yaşŸadığŸını ama kurtulmayı başŸardığŸını söyledi.
Tüp bebek tedavisi sırasında madende çalışŸmayı sürdürdüğŸünü kaydeden Gülmez, yaşŸadıklarını şŸöyle anlattı:
"Facia sırasında ben çıkışŸa yakın taraftaydım. Patlama benden 1,5 kilometre aşŸağŸıda oldu. Patlama sesini duyunca arkadaşŸlara haber verdik. DışŸarı çıkmaya başŸladık. AşŸağŸıdan gelen arkadaşŸları taşŸımaya yardım ettik. Yanımda 30-35 arkadaşŸım daha vardı. Hepimiz dışŸarı çıktık. Patlama olduğŸu zaman çok üzülmüşŸtük ama şŸu anda mutluyuz. LJocuğŸu olmayan aileleri buraya tedavi olmaya davet ediyorum."
 
Kaynak: AA