'Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı' İçin Sergi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği'nce düzenlenen 2. Samsun Kültür Sanat Çalıştayı kapsamında, yapılması planlanan Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı'na gelir elde etmek amacıyla resim sergisi açıldı.

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerince tasarlanan Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı'nın yapımına katkı sağlamak için düzenlenen resim sergisinin açılışını, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy yaptı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda düzenlenen açılışta konuşan Aksoy, Samsun'un en değerli markasının Samsunspor olduğunu söyledi.

Samsunspor'un 1989 yılında meydana gelen kazada hayatını kaybeden futbolcuların anısına anıt yapılmak istenmesinin anlamlı olduğunu belirten Aksoy, ''Kaza sonucu hayatını kaybeden futbolcularımızı ve çalışanları minnetle anıyoruz. Anıt yapılması yönünde gelen talepleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi dikkate alarak bir çalışma yaptı. Bu fikrin ortaya atılmasında, hayata geçirilmesi noktasında birçok kişinin çalışması oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kazasız günler diliyorum" diye konuştu.

Serginin açılışında konuşan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği'nin en önemli projelerinden birinin de söz konusu anıt olduğunu kaydetti.

Samsunspor Futbol şehitleri Anıtı'nın kazanın olduğu Havza ilçesinde yapılmasının planlandığını anlatan Eker, ''Anıt ile ilgili finansal sıkıntılarımız oldu. Anıta gelir sağlamak amacıyla bu sergiyi düzenledik. İnşallah kamuoyunda bunun karşılığını buluruz" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 1 hafta açık kalacak ve 28 eserin yer aldığı karma sergiyi gezdi. Ardından da yapılması planlanan ve 9 metre yükseklikte olacak futbol topu şeklinde tasarlanan anıtın maketi incelendi.
Kaynak: AA