Samsunspor Anıtı İçin Sergi

“Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı”na gelir elde etmek amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlilerinin hazırladığı resim sergisi Vali Hüseyin Aksoy'un da katılımıyla açıldı.

Samsunspor Anıtı İçin Sergi

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği ile OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nce Samsun'da 2. kez yapılan “Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı” kapsamında “Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı”na gelir elde etmek amacıyla sergi düzenlendi

Serginin açılış konuşmasını yapan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, "Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği'nin en önemli projelerinden birisi de bu anıttır. Havza'da yapılaması planlanan 'Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı'na finansal sıkıntılarımız oldu. Bu yaz bu anıta gelir sağlamak amacıyla bu sergiyi düzenledik. İnşallah kamuoyunda bunun karşılığını buluruz" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise, "Samsunumuzun en değerli markası ve değeri olan Samsunsporumuzun 1989 yılında meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden futbolcularımızı ve çalışanları minnetle anıyoruz. Anıt yapılması yönünde gelen talepleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi dikkate alarak bir çalışma yaptı. Bu fikrin ortaya atılmasında, hayata geçirilmesi noktasında birçok kişinin çalışması oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kazasız günler diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 1 hafta açık kalacak ve 28 eserin yer aldığı sergiyi gezdiler.
Kaynak: İHA