Ordu'nun 'Sakin Şehri' Ziyaretçilerini Bekliyor

Dünyada 25 ülkeden 166 il ve ilçenin almaya hak kazandığı "sakin şehir" (cittaslow) belgesine sahip Perşembe, doğal güzelliği ve sunduğu huzurlu ortamla yaz mevsiminde çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmeye hazırlanıyor.

Kent merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Perşembe, Karadeniz'de doğal güzelliğini kaybetmeyen nadir yerlerinden biri olmasıyla dikkati çekiyor.
Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, AA muhabirine, 2012 yılında "sakin şehir" unvanı kazandıklarını, artık insanların şehir havasını yansıtan beş yıldızlı oteller yerine daha sessiz ve huzur buldukları yerleri tercih ettiklerini söyledi.

Doğal güzelliğiyle Perşembe'nin insanlara huzur verdiğini ifade eden Bahtiyar, şöyle konuştu:
"Türkiye'de 'cittaslow' belgesine sahip bizim haricimizde dokuz yer daha var. Şimdi gelinen noktada sakin şehir olmak için çok sayıda müracaat eden var ama bu belgeyi bize veren kuruluş artık en ince ayrıntısına kadar incelemeyle veriyor. Bundan sonra söz konusu belgeyi almak çok zor olacak. Biz ise hayata geçireceğimiz projeleri sakin şehir kriterlerine paralel şekilde yapacağız."
- "Doğal güzelliğimizi kaybetmedik"
Bahtiyar, Perşembe'nin Karadeniz'de doğal güzelliğini bozmayan nadir yerlerden biri olduğunu, özellikle yeşil ve mavinin buluştuğu sahil kesimine vatandaşların yoğun ilgisi bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Efirli bölgemiz ile Bolaman bölgesi arasında kalan sahil kesimimiz gerçekten Karadeniz'de doğal güzelliğini bozmayan nadir yerlerde. Denizden tekneyle veya karadan araçlarıyla giden herkes bu alanın güzelliğine şahit olabilir. O yüzden insanlar sahil kesimimize fazlasıyla rağbet ediyor. Biz de inşallah bu sahilimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Zaten turizm alanı ilan edildi. Artık her önüne gelen 'ev yapacağım, mesken yapacağım' diyemeyecek. Bir çivi çakılırken bile gerekli izinlerin alınması gerekecek. Her şey nizami yapılacak."
- "Tam sakin şehir olmak için biraz zamana ihtiyacımız var"
Sakin şehir belgesine sahip olmalarına rağmen bazı eksiklikleri bulunduğunu kabul ettiklerini anlatan Bahtiyar, şunları kaydetti:
"İlçemiz şu anki haliyle bile Türkiye'de gezilmesi, görülmesi gereken bir ilçe durumunda. Turistlerin ilgisini çekmekte. Peki ileride ne olacak? Önümüzdeki beş yıl içerisinde yapacağımız hizmetlerle ilçemiz kabuğunu değiştirecek. Çok fazla zaman kaybettik. Turizm birinci önceliğimiz olduğu için bu alanda yapacağımız yatırımlara hız vereceğiz. İnşallah hayata geçecek yatırımlarla Perşembe, ülkemizin en önemli turizm alanlarından biri olacak."
Kaynak: AA