Muğla'da 134 Kişilik Geçici İş İçin 4 Bin 673 Başvuru

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde açılan 134 kişilik geçici işçi kadrosu için 4 bin 673 aday başvuru yaptı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, başvuru sayısının beklenenden çok yüksek olması üzerine kura çekimi yapılmasına karar verdi. Muğla Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kura sonucunda mülakata çağrılacak 402 aday belirlendi.
Erken saatlerden itibaren salona gelen geçici işçi adayları, listede isimlerinin olup olmadığını kontrol etti. Bazı adayların, kura çekimine çocuklarıyla geldiği ve heyecanlı oldukları görüldü.

Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Özkan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, istihdam edilecek işçilerin, yangınla mücadele biriminde görev alacağını söyledi.

Geçici işçi kadrosuna 4 bin 673 kişinin müracaat ettiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:
"Seydikemer'den Milas'a her ilçeden ayrı ayrı müracaatlar oldu. İŞKUR aracılığıyla başvurular yapıldı. Müracaatın fazla olması nedeniyle noter kanalıyla kuralar çekildi. Bizim talep ettiğimizin 3 katında kura çekilecek. 3 katı kadar da yedek seçilecek. Bunların sonucunda eğitim yapılacak. Daha sonra arkadaşlarımızı yangın sezonuna hazır hale getireceğiz."
Kura çekimlerini kamera önünde yaptıklarına işaret eden Şahin, sadece kurada çıkanların değil çıkmayanların da tek tek okunduğuna işaret etti. Şahin, "Kuraların ardından kim nerede çalışacaksa bununla ilgili mülakattan geçecekler" dedi.

Seçilecek işçilerin 5 ay 29 gün çalışacaklarını anlatan Şahin, 134 işçiden 118'nin Muğla'da 16'sının ise Aydın'da görev yapacağını kaydetti.

Kaynak: AA