Mahkeme, Soma Madenciliğin Mal Varlıklarını Sordu

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden Mustafa Kocabaş'ın ailesi tarafından Soma Kömürleri AŞ'nin tüm mal varlıklarına tedbiren el konulması talebiyle açılan tazminat davasında, mahkeme, şirketin mal varlıklarının tespiti için müzekkere yazdı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kocabaş Ailesi adına avukat Hakan Kahraman tarafından iş mahkemesi sıfatıyla Soma 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan maddi ve manevi tazminat davasında, mahkeme Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na şirketin hak ve alacaklarını sordu.
Bakanlığa 26 Mayıs tarihiyle gönderdiği müzekkerede, "Ölüm ve cismani zarar sebebiyle açılan tazminat davası nedeniyle Soma Kömürleri AŞ'nin ihtiyati tedbir veya ihtiyati hacze konu olabilecek hak ve alacaklarının bulunup bulunmadığı, varsa bunların nitelik ve miktarının araştırılarak incelenmek üzere ivedilikle mahkememize gönderilmesi rica olunur" ifadelerine yer veren mahkemenin, benzer müzekkerelerle bankalardan şirketin hesaplarındaki para ve menkul kıymetleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden de gayrimenkul varlıklarını sorduğu öğrenildi.
Soma 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde, faciada ölen Mustafa Kocabaş'ın babası Ali Kocabaş ve annesi Emriye Kocabaş adına açılan tazminat davasında, Soma Kömürleri AŞ'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumunda (TKİ) bulunan hak edişleri ile bankalardaki hesaplarına, teminatlarına ve tüm gayrimenkul ve menkullerine tedbir konulmasını talep edilmişti.
Kaynak: AA