Maden Kazasında Ayağını Kaybeden İşçi Tazminat Kazandı

Soma'da 6 yıl önce geçirdiği maden kazasında sağ bacağını kaybeden 51 yaşındaki Serdar Karadeniz, o günden bu yana sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı.

Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında Soma'da bir madende çalışırken ayağının toz bandında sıkıştığını ve raporlu olarak hastanede yattığı sırada işten çıkarıldığını belirtti.

Sağ bacağı kesilen 2 çocuk babası Karadeniz, çok zor günler yaşadığını ve şirketin verdiği sözleri yerine getirmediğini kaydederek, bacağından 8 kez ameliyat olduğunu, bunların masraflarını kendisinin karşıladığını ifade etti.

Hakkını aramak için hukuk mücadelesine giriştiğini dile getiren Karadeniz, şunları söyledi:
"6 senedir mahkemeye gidip geliyorum. Hayat mücadelesi verdim, verilen sözler yerine getirilmedi. Dün nihayet sonuçlandı. Tatmin edici bir netice çıktı, memnunum. Ancak bir taraftan ayağımı kaybettim. Tazminat ayağımı geri getirmiyor."
Karadeniz, şirketten kazandığı tazminat miktarını söylemek istemediğini ancak kendi davasındaki bu kararın, 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasında mağdur olanlar için emsal olabileceğini belirtti.

Kaynak: AA