Maden-iş Ege Bölge Şubesinde Yeni Yönetim İş Başı Yaptı

Soma'daki madenlerde örgütlü Türkiye Maden İşçileri Sendikasına (Maden-İş) yeni yönetim atandı.

Maden-İş Ege Bölgesi Şubesinde Tamer Küçükgencay başkanlığındaki yönetim kurulunun, sendika genel merkezi tarafıdan disiplin kurulu raporuyla görevden alınmasının ardından yedek listeden yeni yönetim oluşturuldu. Genel merkez tarafından atanan yeni şube yönetimi, görev dağılımını yaptı.
Ali Gökmen'in şube başkanlığı görevini üstlendiği yeni yönetimde, Ünal Şahan ikinci başkan, Cengiz Şahan şube sekreteri, Erdoğan İznik mali sekreter, Suat Hamarat da teşkilatlanma sekreteri olarak yer aldı.
Gökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendika genel merkezi tarafından dün görevlendirildiklerini ve yaptıkları toplantıyla görev dağılımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yönetim olarak önceliklerinin, bölgedeki ocakların iş sağlığı ve güvenliğine uygun hale getirilerek yeniden üretime geçmesi ve faciada ölen madencilerin ailelerine yönelik çalışmalar olduğunu kaydeden Gökmen, genel kurulun yenilenmesini ise daha önce delege seçimlerinin iptaline ilişkin açılan davanın sonucuna göre ele alacaklarını belirtti.

Facianın hemen öncesinde, 10 Mayıs'ta yapılan genel kurulla iş başına gelen Tamer Küçükgencay yönetimindeki Maden-İş Ege Bölgesi Şubesi Yönetim Kurulu, 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından işçiler tarafından "sessiz kalmak ve işveren yanlısı" tutum izlemekle suçlanmış, oluşan tepkiler üzerine istifa ettiğini açıklayan yönetim, genel merkez tarafından disiplin kurulu raporu doğrultusunda görevden alınmıştı.
Kaynak: AA