Karatay'daki Emekli Konaklarında Sağlık Kontrolü

Karatay Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren emekli konaklarında hoşça vakit geçiren emekliler, belediyeye bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, her gün farklı bir emekli konağında iş hayatından emekli olmuş insanların sağlık kontrolünden geçirildiğini söyledi.

Yapılan sağlık kontrolü hizmetiyle emeklilerde erken dönemde şeker, kollestrol ve tansiyon yüksekliği gibi rahatsızlıkların tespit edilerek tedbir alındığını ve ilgili poliklinik dallarına yönlendirildiklerini ifade eden Hançerli, emeklilerin sağlıklı kalmaları yönünde hizmet vermenin kendileri açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Hançerli, ilçeye kazandırılan 15 emekli konağında bulunan emeklilerin daha sağlıklı günler geçirmelerine vesile olduklarını aktardı.
Emekli konakları sayesinde yoğun iş hayatından emekli olmuş insanların hoşça vakit geçirmeleri için güzel mekanlar sağlandığını anlatan Hançerli, Karatay Belediyesi sağlık ekibinin çalışmaları sonucunda yapılan tahlil ve kontrollerde rahatsızlığı tespit edilen emeklilere acil şifalar dileyerek, belediye sağlık ekiplerinin hafta içi her gün farklı bir emekli konağında 09.30 ve 11.00 saatleri arasında emeklilerin tansiyon, kan şekeri, kollestrol ve trigliserit ölçüm ve tahlillerinin yapıldığını ifade etti.

Kaynak: AA