Doğaya, 125 Bin Faydalı Böcek Salındı

Süneyle mücadele çalışmaları çerçevesinde bu yıl Sarayönü'nde doğaya 125 bin dekar için 125 bin faydalı böcek salındı.

Konya'nın hububat üretiminin 1 milyon 200 bin dekar ile önemli bir kısmının üretildiği Sarayönü'nde süne ile mücadele için 125 bin civarında faydalı böcek salındı.
Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı, Konya Ticaret Borsası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışması neticesinde üretilen faydalı böceklerin Sarayönü merkez başta olmak üzere kasaba ve köylerde buğday ekili alanlarda doğaya salındığını belirtti.

Karlı, açıklamasında şunları kaydetti:
"Geçen yıl yürüttüğümüz biyolojik ve kimyasal mücadeleler sayesinde süne ile mücadelede önemli mesafeler kat ettik. Süne mücadelesinde biyolojik mücadeleye daha fazla ağırlık verdik. Bu kapsamda ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Önümüzdeki yıllarda Sarayönü'nde ki süne emgi oranlarının iyice düşmesini bekliyoruz."
Süne emgi oranının yüzde 3,5 ve üzerine çıktığı zaman ürünün yemlik olarak değerlendirildiğini kaydeden Karlı, "Bu durumda hem çiftçi hem de ülke ekonomisi büyük zarar görüyor. Bu yıl emgi oranı düşük olunca çiftçi de önemli kazanımlar sağladı. Yemlik ürünler ile ekmeklik ürünler arasında ton başına 50-60 lira fark ediyor" diye konuştu.

Kaynak: AA